Svijet
128

Srceparajući trenutak: Otac grli četvorke nakon što mu je supruga preminula rađajući ih

Klix.ba
Carlos Morales iz Phoenixa doživio je najveću sreću i tugu u istom trenutku. Njegova supruga Erica rodila mu je četvorke, tri djevojčice i jednog dječaka, ali odmah potom je preminula od komplikacija.

Par je dugo pokušavao dobiti djecu i na kraju su se odlučili za IVF tretman koji je bio i više nego uspješan jer je Erica nosila četvorke.

No, bebe su rođene mjesec dana prije vremena. Carlos Jr, Paisley, Tracy i Erica su porođene sigurno, no njihova majka je pretrpjela hipovolemični šok i izgubila mnogo krvi. Preminula je sat vremena nakon porođaja i nije ih uspjela ni držati u rukama.

Od toga 15. januara, Carlos se brine o bebama.

"Bili smo toliko uzbuđeni što ćemo biti porodica. I to se sve srušilo kao kula od karata", rekao je ožalošćeni otac za People magazin.

Prisjetio se dana kada su se prvi put vidjeli.

"Ja nisam govorio engleski, a ona nije govorila španski. No, zamolio sam je za ples i ona je pristala", rekao je.

Potom joj je na papiriću ostavio broj telefona, ali ga je ona bacila. No, sreli su se ponovo zahvaljujući prijateljima i započeli vezu. Vjenčali su se u Las Vegasu 2007. godine i odmah su pokušali dobiti dijete. Preživjeli su jedan pobačaj i tada su se fokusirali na Ericu i njeno opuštanje. Carlos je kuhao i čistio kako bi Erica bila odmorna jer su ubrzo saznali da nosi četvorke.

Tokom cijele trudnoće nije imala nikakvih problema, no 12. januara primljena je u bolnicu jer joj je pritisak bio visok. Tri dana nakon toga poslala je svom mužu poruku u kojem mu je kazala kako će je ljekari poroditi.

"Ljekari su rekli da ima česte kontrakcije i da je žele poroditi. Fotografisali smo se prije nego je otišla u salu i snimili video. Svi su bili tu, prijatelji i porodica. Tada sam je posljednji put poljubio i rekao joj da je volim", kazao je Carlos plačući.

To je trebao biti njegov najsretniji dan u životu, no ispao je najtragičniji. Nakon što su mu rekli da mu je supruga preminula, donijeli su mu bebe i stavili u krilo. Tada im je dao imena. Paisley i Erica su još u bolnici i Carlos ih posjećuje svaki dan, dok njegova punica pazi na Carlosa Jr. i Tracey. Tokom posjete ide na obuku kako bi mogao pružiti bebama pravu njegu.

"Učim sve, kako da ih okupam, kako da ih nahranim, kako da uspostavimo red spavanja, kako da ih pregledam... Moram biti spreman", rekao je.

Otkako je Erica preminula obje porodice su se ujedinile kako bi Carlosu pomogle u odgoju beba. Preko GoFundMe stranice pokrenuta je i kampanja i do sada je prikupljeno 250.000 dolara.