Indija
0

Spasioci izvukli živu djevojčicu iz olupine aviona

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Malena djevojčica spašena je iz ostataka palog aviona kompanije Air India. Ona je jedna od osmero, koji su preživjeli tragediju, koja je uzela 158 ljudskih života.

Spasioci su djevojčicu, prekrivenu pjenom za gašenje požara, izvukli iz olupine i ona je hitno prebačena u bolnicu u Mangaloreu, gdje ju liječnici tretiraju zbog teških opeklina, prenose strani mediji. Vjeruje se kako je 20-ak djece bilo u tom avionu. Preživjeli putnici kažu kako su iskakali iz aviona, u trenutku kad se počeo raspadati.

"Čim je avion dotaknuo pistu, počeo je jako vibrirati, a prije nego što su se svi snašli, začuo se snažan udar i avion se prepolovio. Sve je u trenu bilo puno dima i vatre. Srećom, vidio sam pukotinu na oplati aviona i iskočio sam van, a vidio sam i još troje kako su učinili isto", rekao je stranim medijima 28-godišnji preživjeli putnik Pradeep G. Kotian.

Aviona Air India Expressa sa 160 putnika i šestero članova posade na letu iz Dubaija nakon slijetanja nije se uspio zaustaviti na sletnoj stazi, mokroj od kiše, i završio je u šumi neposredno izvan granica aerodroma. Pritom se raspolovio i zapalio. Najveći dio putnika u njemu bili su Indijci koji rade u zemljama Zaljeva.

Air India Express je niskotarifni ogranak Air Indije, nacionalnog indijskog avioprijevoznika. Osnovana je prije pet godina i ovo joj je prva nesreća.