Ujedinjeni u sankcijama
49

Skupim darovima do novih saveznika: Putinu afričkom predsjedniku poklonio helikopter

B. H.
Ruski predsjednik Vladimir Putin poklonio je predsjedniku Zimbabvea Emmersonu Mnangagwi helikopter, objavila je u četvrtak državna ruska novinska kuća TASS.

U objavi putem Twittera, zimbabveansko Ministarstvo informisanja, propagande i emitiranja potvrdilo je ovu vijest.

"Njegova ekscelencija predsjednik Putin dao je njegovoj ekselenciji predsjedniku Emmersonu Dambudzo Mnangagwi predsjednički helikopter, koji će uskoro biti isporučen Zimbabveu", navodi se.

Kasnije je Ministarstvo informisanja, propagande i emitiranja Zimbabvea objavilo video na kojem Mnangagwa govori novinarima gdje ističe važnost saradnje između zemalja pod zapadnim sankcijama.

"Zimbabve je posljednjih dvadeset godina pod sankcijama koje je nametnuo Zapad. Međutim, zemlje poput Ruske Federacije, koja je također pod sankcijama Amerikanaca, također su žrtve sankcija. Mi smo žrtve sankcija", rekao je predsjednik Mnangagwa.

The East African, novine koje izlaze u Keniji, izvijestile su da se Rusija također obvezala donirati žito Zimbabveu. Žito će uključivati ​​kukuruz i pšenicu, a prema izvoru afričkih vijesti, Zimbabve je jedna od pet drugih afričkih nacija koje će besplatno dobivati ​​hranu iz Rusije.

Navodno, druge nacije koje će dobiti žito su Burkina Faso, Mali, Somalija, Srednjoafrička Republika i Eritreja. Svaka od ovih nacija, uključujući Zimbabve, dobit će 50.000 tona žita iz Rusije.