Agentica ostala bez novca
0

Seksi Anna Chapman prodaje priču za 250.000 dolara

Sarajevo-x.com
Anna Chapman (Foto: PA)
Anna Chapman (Foto: PA)
Crvenokosa seksi agentica Anna Chapman, koja je postala najpoznatija ličnost u američko-ruskoj špijunskoj aferi, planira svoju priču prodati medijima za 250.000 dolara, te zahtijeva da novac bude uplaćen na račun u švicarskoj banci i to na ime jednog njenog saradnika, objavio je "New York Post".

Zanosna Ruskinja želi zaraditi na svojoj priči o tome kako je postala dio američkog društva i kako je nabavljala informacije za svoju zemlju, te je zamolila jednog prijatelja u Londonu da diskretno dođe do nekog medija koji je spreman platiti 250.000 dolara.

"Anna više nema novca. Morala je napustiti svoj biznis s nekretninama, a više neće dobijati ni pomoć od ruske vlade. Ona zna da sada može zaraditi isključivo prodajom priče medijima, a predlagano joj je i da pozira za Playboy", kazao je neimenovani izvor, dodavši kako se zanosna Chapman nada da će od svoje priče moći načiniti knjigu ili pak prodati prava za snimanje filma, no novac ne može biti uplaćivan direktno njoj i zbog toga bi taj posao trebalo da završi njen blizak prijatelj.

Napominjemo, Anna Chapman (28) je bila među deset osumnjičenih koji su se izjasnili krivim u New Yorku po optužbi da su nabavljali informacije za stranu vladu, te su doživotno izbačeni iz SAD-a.

U nagodbi sa američkim vlastima Ruskinja, poznata i kao Anja Kuščenko, obećala je da neće svoju priču prodavati medijima.

Inače, crvenokosoj agentici "spavaču" nedavno je oduzeto i britansko državljanstvo i pasoš. Naime, agentica koju su njene vruće fotografije izvučene s Facebooka i drugih društvenih internet-mreža učinile senzacijom tabloida, ranije je živjela u Britaniji i posjedovala je britanski pasoš i državljanstvo nakon što se udala za Britanca Alexa Chapmana.

Međutim, od Chapmana se razvela 2006. godine i preselila u New York, gdje je radila u agenciji za nekretnine. Anna Chapman i još devet ruskih tajnih agenata 9. jula deportovani su iz SAD-a u zamijenu za četiri zapadna špijuna uhapšena u Moskvi.