Ukrajina
0

Secirale psa u kuhinji pa to objavile na internetu

Sarajevo-x.com
Jedna od djevojaka sa srcem psa u ruci
Jedna od djevojaka sa srcem psa u ruci
Ukrajinske studentice iz dva različita univerziteta u Kijevu šokirale su svijet nakon što su secirale psa na kuhinjskom stolu i potom fotografije i video objavile na internetu. Istakle su kako su to dobile za zadaću.

Osamnaestogodišnja Anna D., studentica druge godine Veterinarskog fakulteta pri Nacionalnom institutu za biološka istraživanja i devetnaestogodišnja Alisa K. sa kijevskog Instituta međunarodnih odnosa isjekle su noževima, kako navode, mrtvog psa u kuhinji u Alisinom domu. Izjavile su da je to bio najbolji način da obave Annin domaći zadatak. Da stvari budu još gore, cijeli proces su snimale i napravile niz fotografija na kojima poziraju pored tijela psa. Na kraju su te fotografije i snimak objavile na internetu, javlja Russia Today.

Blogerka Irina Sidelnik osvrnula se na ovaj događaj s odvratnošću istakavši: "Stavile su svijeće u psa, zapalile ih i ugasile kao da je u pitanju rođendanska torta."

Na opšte iznenađenje administratora koji je s web stranice izbrisao fotografije koje su djevojke postavile, Anna je pokušala otvoriti novi account, te izrazila ljutnju zbog brisanja sadržaja.

Ipak, na kraju su studentice najvjerovatnije shvatile šta su uradile, te su uklonile video. Međutim, fotografije ovog nedjela i dalje kruže internetom.

U objašnjenju događaja Alisa je pokušala opravdati drugaricu ističući kako su ona i njene kolege na predavanje trebale donijeti kost.

"Mnogi to nisu uradili. Neki su ih kupili u prodavnici, a Anna je to učinila na svoj način. Na kraju krajeva, imale smo sreće da je tog psa usmrtio auto. Mislim, psa je udario ujutro, a do popodneva je umro. Mi smo ga onda pokupile, stavile na hladno mjesto, a poslije donijele u moju kuću i isjekle. Trajalo je oko šest sati, ako ne i duže. Naravno, tada smo odlučile napraviti i slike."

List Komsomolskaya Pravda, koji je prvi donio ovu šokantnu priču, istražio je stvari i došao do zaključka da studenticama niko nije dao ovaj zadatak.

"Nikad nisam čuo da je neko od studenata tražio da seciraju životinju kod kuće", kaže profesor anatomije koji nije imenovan. "Imamo prostorije s potrebnom opremom, a dodao bih da ova studentica nije jedna od onih dobrih."

Osim što je fakultetima dojavljen slučaj, pokrenuto je i pitanje kako je zaista pas umro. Kijevska policija, pak, ističe kako nema osnova za pokretanje slučaja protiv Alise i Anne.