Još jedna diskriminirajuća odluka
0
Saudijke će morati prekrivati i oči ako su previše lijepe
Komentari (140)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako ce se dogovoriti koja je \"previše lijepa\" ?
Diskriminacija je to čak i po šerijatu ... a šta drugo očekivati od režima u kojem žene nemaju ni pravo glasa na izborima.
Ovo je jos jedan dokaz da se islam siri nedidjenom brzinom a kod nas ga je dodatno prosirio mevled jasarevic
Dok u bescjenje svoju naftu daju amerima,nemaju ni jedan relevantan univerzitet,nisu u stanju ni stvar u nivou romobila smisliti,u isto vrijeme osporavaju zenama osnovna ljudska prava,fuuujjjjjjjj
Za ove što misle da je ovo u redu a muslimani su, imam jedno pitanje: koliko vas je, kako ste organizovani i koliko ste naoružani?
ISLAM JE SAMO JEDAN NAIVNE PROZAPADNE BUDALE, ONAKAV KAKAV JE U SAUDIJI, CISTI SUNNET, TO SU PRAVI MUSLIMANI, SVE OSTALE NA VJESALA!!!
To je za njihovo podneblje u redu, i ima razloga, i to treba poštovati. Nihovi muškarci imaju više izražene animalne nagone i nisu se u stanju kontrolisati pored nepokrivene žene. Bilo bi previše silovanja kad bi i žene hodale kao kod nas. Nije burka bez veze. Sve ima svoje zašto. Ove se mjere donose kako bi se sprrečila nebrojena silovanja ako bi se žene malo slobodnije oblačile kao kod nas.
@Semir svaka cast za komentar. jer po toj logici pokrivanja trebali bi i muski i zenski i zivotinje hodati u vrecama, jer nesto je previse lijepo , nesto previse ruzno da bi se gledalo. osim toga sta je s saudijskim peder.cin.ama, hoce li se i oni trebati pokrivati ??? i zadnje sto zelim reci: generalno- ne mora znacit ako je zena pokrivena da je postena. pitajte Al Dina.
to nema veze sa Islamom , vec sa obicajima. tako da nas se to tice jednako koliko danska ima ovaca.
A KO ĆE TO REĆI U OVE SU LIJEPE OČI,U OVE NISU.... TO JE DIREKTAN ATAK NA LJUDSKO (ŽENSKO) DOSTOJANSTVO.... LJUDSKA GLUPOST NEMA GRANICA......
e neka će, jer bolje im je i da lice otkriju ako već kad stave nikab iscrtaju oči aman zaman pa počupaju obrve, tačno skreću pažnju na njih, a to je fakat bezveze
Koja glupost....a ko će određivati koje su oči lijepe a koje ružne??? Izgleda da ovaj komitet ima veze sa pederima, najbolje im je da kad im zakonski stupi ova glupost na snagu organizuju gey paradu...
Muamere bas mi je drago da imas zenu i da ti to ona radi. Zasto ti onda smetaju druge zene i njihove mini suknje? Zasto bi \"zaskocio\" tudju zenu ako imas svoju i volis je? Ima jako puno ruznih vehabija koje bih ja raspalio po labrnji, ali nisu oni krivi sto im je ruzna njuska, nego ja i moj poriv. Jeli trebaju da se pokriju da ja ne bih dobijao takve porive? Bojim se da to zrno graska sto imas izmedju usiju nema dovoljno kognitivnih moci da shvati sta sam ti rekao.
@Semir Semire, mi imamo ženu da nam to radi što ti radiš sam sebi rukom.
Prebolesno..jadne zene...
Za Muamera i Bosnjaka: Ako vam snaga religije nije dovoljna da smirite najnize strasti onda se bijeda od vjernika i kite u sake pa ih smirite, a pustite zene da budu ravnopravne sa muskarcima. Nije zrtva kriva zato sto je silovana, nego silovatelj, \'bem vas glupe i primitivne.
Vama koji niste muslimani bi bolje bilo da se zabavite svojim životima nego što gledate tuđa posla. 1. davite se u kamatnim kreditima, 2. kćerke vam se kući vraćaju oko ponoći, 3. jetru i pluća vam jedu alkohol i cigare, 4. djeca vam konzumiraju drogu...i td. Čitav život sebe uništavate i jedni druge lažete da ste sretni. Tu depresiju pokušavate prikriti bacajući svoje probleme pod tepih i baveći se tuđim avlijama a vaše su na rubu propasti.