Rijeke na cestama
12

Sarajlije u Grčkoj srećom izbjegli strašne poplave: Upozorenje je stiglo kasno

I. M.
Screenshot: Klix.ba
Screenshot: Klix.ba
Područje Grčke, Turske i Bugarske posljednjih nekoliko dana je zahvatila snažna oluja koja je prouzrokovala ogromnu štetu i odnijela nekoliko života.

Saobraćaj je u mnogim dijelovima obustavljen, primorski regioni su ostali bez struje.

U Grčkoj je poginulo najmanje sedam osoba, više njih je nestalo. Do metar visoki potoci vode odnijeli su sve što im se našlo na putu, uključujući i automobile.

Snažno nevrijeme je pogodilo i Atinu, a u ovom gradu su se našli i državljani Bosne i Hercegovine iz Sarajeva koji su tamo otišli na ljetovanje.

Kako je jedna Sarajka koja se trenutno nalazi u Atini za Klix.ba je poručila da su dobili poruku sa upozorenjem da ne izlaze na ulice osim u slučaju nužne potrebe, ali je poruka stigla kasno kada su oni već otišli na turističku destinaciju.

"Naša vremenska prognoza nije pokazivala tako veliku kišu, te smo se ipak zaputili ka jednom od historijskih lokaliteta, te nas je oluja zahvatila u povratku. Neka niža auta su bukvalno stajala zaglavljena u 'rijeci' na cesti, dok su viša auta uspjela proći. Mi smo izbjegli potpuni potop auta tako što smo prije najveće vode na cesti odlučili ići višim, obilaznim ulicama", rekla je ona.