Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
brzi ste s objavom.. Kaže.. SAD poginuli otac i sva sina.. haha
Sigurnost države ne mjeri se njenom razvijenošću, prije bi se moglo reći da razvijene države imaju bolje opremljene i organizovane službe za spasavanje za slučaj nesreća. U SAD se u narednom periodu može očekivati sve veći broj nesreća, jer su na sceni korporativni interesi - uglavnom naftnih korporacija, koje driluju naftu na sve strane, koristeći pri tom opasnu proceduru u kojoj se vodi pod velikim pritiskom dodaju hemikalije radi probijanja stotinama metara debelog sloja kamenja iza kojeg se nalazi nafta. Na taj način dolazi do narušavanja slatkovodnog sistema (voda ističe kroz pukotine nastale za bušenjem nafte), te do pojačane seizmičke aktivnosti. Sve u svemu, nimalo bezazlena avantura.
Svakakvih prevoda na klix-u. U oružanim snagama SAD ne postoji čin podoficira, pa se tako ne može prevesti ni kao "glavni podčasnik mornarice". Postojeći čin je glavni narednik, ali se ovdje ne radi ni o tom činu. Billi Spilers je bio karijerni savjetnik u mornarici, tako ga nazivaju u CBS News, a oni vjerovatno znaju bolje od novinara prevodilaca (amatera) na klix-u (http://www.cbsnews.com/pictures/washington-mudslide-victims/2/). Gospodo novinari, ne budite lijeni, radite svoj posao marljivo i pošteno.
Reklo bi se razvijena zemlja,sigurnost na nivou ali eto... Nije lako.