Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
doktore, ti si sam sebi pacijent.
Genetska slicnost covjeka i svinje je za procenat veca, 99% i sve su prilike da ste vi socijal-darvinisti nastali od svinja prije nego od majmuna, majmuni su za vas intelektualna elita.
bila je teorija kad je izasla sada je dokazana naucno tako da je neosporiva
Bravo \"doktore\". Vrati svijet u doba mračnog srednjeg vijeka. Fuj... P.S. Ako ovakvi kreteni uz pomoc crkve dodju do vlasti eto nama opet inkvizicije!!!
Ovaj gluplji od ovih nasih vehabijica, a to nije lako.
treba da ja promijenim svoje mišljenje zbog nekog američkog k r m k a? pa svaki dan se na ovom istom portalu javlja par hiljada b u d a l a koji isto tako misle da je b o g stvorio svijet?
.....ect......ect...... Dakle ovo je Knjiga postanka...... Pitanje za kreacioniste: Šta je dijelilo dan od noći (svjetlo od tame) prva tri dana kad je Bog nebeska tijela stvorio tek četvrti dan. Živo me interesira....... ili i kreacionistička teorija ima nepopunjivih rupa ???
Pa to sam ti i napisao, znaš li čitati??? Arapi su samo prenijeli kulturu koja je već postojala u Evropi, ali je zbog VJERSKOG fanatizma zamrla. Isti ti Arapi su danas najzatucaniji narod zbog istog tog VJERSKOG fanatizma. Šta ti još nije jasno ili te ometam da gledaš History chanel?
I reče Bog: \"Neka budu svjetlila na svodu nebeskom da luče dan od noći, da budu znaci blagdanima, danima i godinama, 15 i neka svijetle na svodu nebeskom i rasvjetljuju zemlju!\" I bi tako. 16 I načini Bog dva velika svjetlila - veće da vlada danom, manje da vlada noću - i zvijezde. 17 I Bog ih postavi na svod nebeski da rasvjetljuju zemlju, 18 da vladaju danom i noću i da rastavljaju svjetlost od tame. I vidje Bog da je dobro. 19 Tako bude večer, pa jutro - dan četvrti
I reče Bog: \"Vode pod nebom neka se skupe na jedno mjesto i neka se pokaže kopno!\" I bi tako. 10 Kopno prozva Bog zemlja, a skupljene vode mora. I vidje Bog da je dobro. 11 I reče Bog: \"Neka proklija zemlja zelenilom - travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme. I bi tako. 12 I nikne iz zemlje zelena trava što se sjemeni, svaka prema svojoj vrsti, i stabla koja rode plodovima što u sebi nose svoje sjeme, svako prema svojoj vrsti. I vidje Bog da je dobro. 13 Tako bude večer, pa jutro - dan treći.
Postoji još jedan doprinos Darvina a to je TEORIJA (ne nauka) evolucije u ljudskom rodu o sukobu rasa kao prirodnom procesu gdje će bijela rasa uništiti crnu rasu i zauzeti joj sve prirodne resurse itd.Ova teorija je poslužila kao temelj fašizmu.Zašto o tome se ćuti i skriva .
I reče Bog: \"Neka bude svod posred voda da dijeli vode od voda!\" I bi tako. 7 Bog načini svod i vode pod svodom odijeli od voda nad svodom. 8 A svod prozva Bog nebo. Tako bude večer, pa jutro - dan drugi.
1U početku stvori Bog nebo i zemlju. 2 Zemlja bijaše pusta i prazna; tama se prostirala nad bezdanom i Duh Božji lebdio je nad vodama. 3 I reče Bog: \"Neka bude svjetlost!\" I bi svjetlost. 4 I vidje Bog da je svjetlost dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame. 5 Svjetlost prozva Bog dan, a tamu prozva noć. Tako bude večer, pa jutro - dan prvi.
Joj vjernici su meni beton. Pravo mi je zakon kad se klanjaju nebeskom bicu, svaki put oplacem. Holllyyyy Cow !
\'\'Sve znanje dolazi od Boga, božanskog Bića, i što prije shvatimo tu Istinu prije ćemo postati dio te nevjerovatne Moči\'\' - Nikola Tesla Pametnom dosta.
dva pitanja za sve koji su ovdje ostavili komentar i iz cijih se odgovora-diskusija moze mnogo toga zakljuciti (i to bez omalovazanja i vrijedjanja!!!) sta je blize istini a sta ne: 1. da li covjek u isto vrijeme moze biti i naucnik i vjernik? 2. koja je razlika izmedju naucnika i vjernika? pozdrav svima! PS: mozda bi ovo bila dobra tema za forum ...
A Evropa ne bi znala za ništa od toga da Arapi i Jevreji u Al Andalusu nisu preveli i prepisali svu nauku antičkog svijeta te je potom unaprijedili. Presmiješna si, neuka zadojena djevojčice. Upali ponekad History Channel pa nauči štogod iz zapadnih izvora, kad već ne vjeruješ ničem drugo. Baš ovih dana ide engleski serijal o tome kako je evropska civilizacija zasnovana na dostignućima Al Andalusa.