Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jebote svjetska ekonomija kad zavisi od Grčke
Komentar za10
Grcki dug je 320 milijardi € to iznosi 175 posto BDP-a. U slucaju bankrota banke ostaju bez tog novca. Ako novca nema banke nisu likvidne. Sto znaci da banke bankrotiraju. Posto je bankarski sistem u svijetu povezan dolazi do domino efekta..... Pametnom dosta.
Ne kaže se džaba, douvijek "dužan kao Grčka". Ovo treba sravniti sa zemljom, žive na tuđi račun od kako znaju za sebe.
Pragmaticni kompromis je ustvari ucjena na koju Grčka nece da pristane. Ako EU nastavi da gradi svoje blagostanje na racun drugih trazit ce se jos pragmaticnih kompromisa.
A sta to Amerike briga sta se desava u Evropi, zar moraju turiti svoj nos svugdje? nebranim Grcku i njihov selfish system samo to je problem Evrope a ne Amerike..
žao SAD što grčka propada, da nisu ponudili neki odbrambeni sistem.
nema gu zvacu vise treba radi ti svi bi more koke cuga a sabotage da slatka gdje vam je sad majk a Rusija
Ja kad sam mali bio narod sve viko "propo ko Grčka" a ima tome preko 30 i neku godinu, što znači da se grci vazda nešta koprcaju i propadaju na kraju ništa, vazda su đe su, tu su :-)
Upravo...i ne samo 30 godina...taj izraz je jos vise puno stariji....
Ih trebali su se ranije sjetiti, tesko je ispraviti krivu drinu
stvarno su neozbiljni
Grci moraju malo da se uozbilje :-) Eksluzivno pravo "da svjetsku ekonomiju gurnu u neizvjesnost" imaju samo Amerikanci.
kurva o postenju!