Otrovala je kolačem
57

Ruskinja pokušala ubiti kozmetičarku iz Ukrajine kako bi joj ukrala identitet

N. V.
Viktoria Nasyrova (lijevo) i Olga Tsvyk (desno)
Viktoria Nasyrova (lijevo) i Olga Tsvyk (desno)
Jedna Ruskinja Viktoria Nasyrova osuđena je na 21 godinu zatvora zbog toga što je pokušala ubiti svoju kozmetičarku, u bizarnoj zavjeri s ciljem krađe njenog identiteta.

Nasyrova je svojoj kozmetičarki Olgi Tsvyk iz Ukrajine, a koja živi u New Yorku, prije sedam godina dala parče otrovanog kolača od sira prije nego što joj je ukrala pasoš i radnu dozvolu. Sve to je sada završeno na sudu.

Tužilac je Nasyrovu nazvao "nemilosrdnom i proračunljivom prevaranticom" te su poručili da će dugo biti u zatvoru, na što je ona psovala u sudnici..

Prema riječima porote, na dan pokušaja ubistva je Nasyrova otišla u kuću gospođe Tsvyk u Queensu s kutijom kolača od sira - sama je pojela dva komada, a treću, otrovanu krišku ponudila je tada 35-godišnjoj žrtvi.

Kozmetičarka je počela da povraća i otišla je da legne. Doživjela je halucinacije i bila je blizu srčanog udara. Njena prijateljica ju je pronašla bez svijesti sljedećeg dana, a njena odjeća je bila promijenjena u čipkasto donje rublje i tablete razbacane po podu, kako bi izgledalo kao da je pokušala sebi oduzeti život.

Kada se konačno vratila kući, shvatila je da su joj nestali ukrajinski pasoš i radna dozvola u SAD-u, kao i nakit i oko 4.000 dolara u gotivini.

U to vrijeme, gospođa Tsvyk i Nasyrova su izgledale prilično slično, s tamnom kosom i istim tenom, a obje su govorili ruski.

U ostacima kolača od sira je pronađen Fenazepam, koji je snažan sedativ, a potvrđeno je da su iste pilule razbacane po podu.

Viktoria Nasyrova je navodno tražena i u Rusiji zbog ubistva
Viktoria Nasyrova je navodno tražena i u Rusiji zbog ubistva

Inače, njoj ovo nije prvi put da ima problem sa zakonom s obzirom na to da je Interpol 2015. godine izdao crveno upozorenje i potjernicu s ciljem njenog hapšenja. Riječ je o navodnom ubistvu žene u Rusiji godinu dana ranije, odnosno optužena je za ubistvo komšinice i krađu njene ušteđevine.

Osim toga je optužena za drogiranje i pljačku mnogih muškaraca koje bi upoznala na sajtu za upoznavanje, a njeni zločini - navodni i i osuđeni, bili su i predmet dokumentarnog filma na CBS.