Ratni propagandist
29

Ruski pisac nakon eksplozije bombe u autu kojim je putovao: Slomljene su mi obje noge

T. K.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ruski pisac i član stranke Pravedna Rusija Zahar Prilepin oglasio se na društvenim mrežama nakon što je u subotu ranjen u eksploziji bombe koja je bila postavljena u autu kojim je putovao.
Kazao je javnosti da je vozio kada mu je automobil eksplodirao u regiji Nižnji Novgorod.

"Moj vozač Saša je bio taj dan na suvozačevom mjestu. Ja sam bio za volanom. Eksplozija se dogodila pod njegovim točkom. Izgubio sam svijest na tri minute ili tako nešto, a onda sam se probudio i ispuzao kroz razbijeno vjetrobransko staklo. Seljani su pritrčali i pomogli mi da izađem. Slomio sam obje noge", opisao je događaj.

Tvrdi kako je samo pet minuta prije eksplozije ostavio svoju kćer. Njegov vozač i tjelohranitelj Saša je smrtno stradao u eksploziji.

"Rekli su mi da su bile dvije bombe. Ali ovaj tip se uplašio i pobjegao odmah nakon što je prva eksplodirala. Da je druga eksplodirala, sve bi pobio. Uhvatili su ga", poručio je Prilepin, prenosi Meduza.

Prilepin je poznati ruski pisac i propagandist koji od 2014. podržava separatiste koje podržava Rusija na okupiranim područjima Donbasa i aktivno zagovara rat. U januaru je objavljeno da je Prilepin "potpisao ugovor s Nacionalnom gardom Rusije" i "otišao se boriti u Ukrajinu".