Lavrov kao Jedi
9

Ruske vlasti u okršaju sa zapadnim medijima zbog različite percepcije "Ratova zvijezda"

B. H.
Foto: Telegram
Foto: Telegram
Rusko ministarstvo vanjskih poslova prozvalo je u utorak navečer zapadne medije kao pristrane propagandne medije koji pogrešno shvaćaju bogatu i složenu predaju nadaleko popularne franšize Ratova zvijezda .

Reakcija dolazi nakon analitičkog članka koji je objavio britanski kanal Sky News, koji je ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova nazvao "Jedi majstorom mračnih umjetnosti diplomatije".

Prema riječima glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Marije Zakharove na Telegramu, to predstavlja duboko nerazumijevanje Ratova zvijezda i na kraju je shvaćeno kao pohvala Lavrovu.

Ukratko, analiza Sky Newsa optužila je Lavrova da pokušava iskriviti narativ o invaziji na Ukrajinu kako bi pridobio podršku Rusiji na način sličan Jedijevom triku uma, načinu na koji Jediji iz Ratova zvijezda koriste mističnu i sveprisutnu Silu utjecati na umove drugih, iako to ne djeluje na svakoga i uglavnom djeluje samo na slaboumne.

Zakharova je objasnila da Jediji predstavljaju svijetlu stranu Sile i citirala je objašnjenje kreatora Star Warsa o tome tko su Jediji.

"Oni su Jedi vitezovi, čuvari mira i pravde, Jedi Red. Oni stoje na svijetloj strani Sile. Oni štite Galaktičku Republiku. Oni znaju kako koristiti Silu, nadnaravnu moć. Svjetlosni mačevi su njihovo oružje", napisala je Zakharova.

Na kraju je dodala da je sve to istina osim da "Lavrov još nije izvukao svjetlostni mač, dodavši sliku Lavrova uređenu tako da podsjeća na Jedija koji drži svjetlosni mač.