Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Japanci su mi dragi. Žao mi je da im se nesreće događaju. Naučnici su proračunali da će Japan nestati sa lica Zemlje u narednih 100 g. Voljela bih da im se proračun ne obistini.
Nestat ce covjecanstvo ako se nastavi raditi to sto se radi,a krenulo je davno i nema nazad..Ne vjeruj svemu sto experti i naucnici kazu,kad god oni progovore neki dogadaj se desi dosta prije nego sto oni predvide :)
Sta sve nece zadesit Japan, drama dobri ljudi al nemaju srece i mira od potresa. Inace dosta su nam pomogli u ratu, jako dobar narod.
Netom poslije rata, Japan je donirao 2.500.000 jena (oko 50.000 KM), u okviru neprojektne, nenamjenske pomoći. Sljedeće godine, prema podacima sa stranice Ambasade Japana u BiH, donirano je ukupno 7 milijardi i 93 miliona jena, što je blizu 130 miliona KM. Tih 130 miliona KM dodijeljeno je u sklopu projekata pomoći u proizvodnji hrane, pomoći u organiziranju izbora, obnove javnog prijevoza u Sarajevu... Tokom 1997. godine, sredstva su donirana u okviru projekata razvoja javnog prijevoza u Sarajevu, pomoći u proizvodnji hrane i unaprjeđenju medicinske opreme. Ukupno je te godine Japan građanima BiH donirao 5 milijardi i 826 miliona jena (oko 112 miliona KM). Naredne, 1998. godine Japan je doniranjem sredstava pomogao u izgradnji puteva, proizvodnji hrane, javnom prijevozu u Banjaluci, radu OSCE-a, i nabavci medicinske opreme. Ukupno je donirano 4 milijarde i 259 miliona jena (oko 74 miliona KM).
U naredne četiri godine, od 1999. do 2002., vlada Japana donirala je ukupno 4 milijarde i 315 miliona jena, što je blizu 77 miliona KM, u okviru projekata proizvodnje hrane, deminiranja, obnove javnog prijevoza u Mostaru, izgradnje osnovnih škola... Od 2002. do 2007., kada prestaje značajnija pomoć Vlade Japana građanima BiH, ukupno je donirano skoro pa osam milijardi jena, oko 140 miliona KM. Sredstva su u tih šest godina donirana uglavnom u izgradnji puteva i obnovi škola. U okviru tehničke saradnje, koja podrazumijeva ekspertsku pomoć i obuku javnih službenika, Vlada Japana u BiH je utrošila 3 milijarde i 838 jena, oko 70 miliona KM. U sklopu grantova za kulturu, Japan je donirao oko172 miliona jena, nešto preko tri miliona KM. Kada se sve sabere, dolazi se od cifre od 529 miliona KM....
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Skoro sve iste dubine,i priblizno rihterovih skala nedaleko od nuklarnih postrojenja..
gdje si naučniče XD
btw, ti pouzdano znaš gdje su sve nuklearna postrojenja X''''D
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Zemljotres u Japanu? Normala.