Zbog prevara tokom izbora
0
Rusija: Protesti u Moskvi i Sankt Petersburgu
Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad ce i kod nas cetalji protiv Dode.
@ljlj Pobogu brate po kakvom sv.petru nazvan? Grad nazvan po ruskom caru Petru velikom koji je grad ustaviovio 1703. St. Petersburg jse zvao od 1703 - 1914. Kad je počeo prvi svjetski rat sa njemcima promjenio je ime u Petrograd, jer nisu htjeli da njemačka riječ BURG bude u imenu glavnog grada. Poslije revolucije je glavni grad postala Moskva. Kad je umro Lenjin grad 1934 mijenja ime iz Petrograda u Lenjingrad. A raspadom SSSR-a vraća se ime St. Petersburg. Naprijed komunisti!
Na izbore u Rusiji je izaslo 145% gradjana... jako dobar odziv, nema sta..
@neko iz mase Upavo zato mi je i drago što su im lideri krimosi, kgb-ovci i ostali š lj a m od ljudi koji samo sebi dobro misle, narodu tj. glasačkome tijelu (čiji mentalni sklop nije napredovao u posljednjih 2000god., bili i ostali b a r b a r i, pećinari, ma zivotinje ako hoces) prodaju m u d a pod bubrege i to im naravno uspijeva, a ovi nek\' c r k n u od gladi! Samo ne znam kako ce sada uspijeti optuziti bilo koga drugog\' za svoju propast, a ovi iz s m r d s k e izgleda uvijek vjeruju da su im Bošnjaci krivi, bez obzira što je njihov traktorista glavni u č e t n i t e t u! Ali neka, bit\' ce traktorijade, samo lagano!
Čudo li ovo Ameri i tamo ne uvedu demokratiju?
Ma za ovu bagru ruse i srbadiju i nije nista drugo nego demonstracije, balvan barikade, nemiri, strajkovi, koja su to go.vna.
sankt peterburg ili ranije petrograd,lenjingrad,nazvan po sv.Petru
ovo Srbi sa Kosova opet prave srranje
normalno kad imaju 140% glasača
EAT THE RICH SOCIALISM RULES :)
http://www.youtube.com/watch?v=lfst2vbwOh4&context=C315242eADOEgsToPDskKQLaZsDIogwZtRKLZTTT5X
Neobično je da samo mi na Balkanu zovemo Sankt Peterburg Sankt PeterSburgom, po njemački, dok svi drugi kažu Sankt Peterburg, po ruski :)
vratimo komunizam, socijalističku federativnu republiku jugoslaviju, hladni vrat i sve što je bilo bolje!!!
na nasem se inace kaze petrograd