Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Neka oprosti gospođa Evropa, ona nema spomenike kulture. Pleme Inka u Americi ima spomenike, Egipat ima prave spomenike kulture. Neka oprosti gospođa Evropa, samo Bosna ima spomenike. Stećke. Šta je stećak? Oličenje gorštaka Bosanca! Šta radi Bosanac na stećku? Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku! Ali nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronašao stećak na kome Bosanac kleči i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." (Miroslav Krleža)
"...N j i h o v i b o š n j a č k o - m u s l i m a n s k i u n u c i i p r a u n u c i, n a č e l u s r e i s u l ul e m o m , i na č e b i v š i m za g r e b a č k i m g la v n i m i m a m o m M us t a f o m e f . C e r i ć e m , g o v o r e k a k o s u , o s i m r i j e t k i h i z u z e t a k a , b o s a n s k i m u s l i m a n i re d o m b i l i u p a r t i z a n i m a , p a j e r e i s i j a s e n o v a č k e m u č e n i k e m u s l i m a n s k e v j e r e, u g l a v n o m s v e s a m e k o m u n i s t e , n e d a v n o pr o g l a s io z a še h i d e ( b o r c e p a l e n a A l l a h o v u p u t u )..."
"...Šezdeset i pet godina nakon tog zagrebačkog ramazana nitko, osim pokojeg čudaka i šačice ljutih kabadahija, ne želi imati ništa s pričom o hrvatskim legionarima koji su tada ušli u Staljingrad. ..."
"...I dok hrvatske novine sve ponesenije pišu kako Staljingrad mora pasti i kako Sovjeti nemaju nikakvu strategiju obrane, jer kako će je i imati pred tom nadirućom silom europskih naroda i vojski, Miroslav Krleža u svoj dnevnik, dva dana nakon što su "naši" krenuli u konačni hrvatski proboj u Staljingrad, piše o tome kako je u Zagrebu opalio ramazanski top: "To znači da će naša vojska pobijediti nevjernike zaista! Iftar (prestanak dnevnoga posta sa zalaskom sunca, op. M.J.) javlja u predvečerje sa prvom zvijezdom pravovjernima da su bureci (u obliku agramerskog apfelštrudela) ispečeni. Lijepa naša slavi ramazan zaista u slozi i u ljubavi, i kandilje na minaretima zrači kao svjetlost u našem kršćanskom, zapadnjačkom mraku, a glas mujezina poziva na intelektualno-moralni akšamluk, uz špricere i jagnjetinu kod Avdibegovića."..."
"...Broj prijavljenih dragovoljaca je već nakon desetak dana bio toliki da je 14. srpnja u Varaždinu formirana i "Doknadna bojnica Hrvatske legije". Pri odabiru legionara, vojnički izobraženih Hrvata, starosti od 20 do 32 godine, vodilo se računa o tome da dvije trećine budu katolici, a trećina muslimani. U svim dijelovima NDH entuzijazam oko prijave u Legiju bio je na visokoj razini, ali prednjačili su Bosanci i Hercegovci. No ne u onoj mjeri o kojoj je ovorio vojskovođa Slavko Kvaternik, kada je 1946. davao iskaz pred sudom za ratne zločine. Iz tko zna kojeg razloga, on je ustvrdio kako je 95 posto dragovoljaca stizalo iz Bosne i Hercegovine. Istina je da je odnos bio 55:45 u korist Bosanaca i Hercegovaca..."
HrvojeZG cime se pametan stidi budala se ponosi...hrvatska sad ulazi u eu koja je nastala na antifasistickim i anti ustaskim idejama,,,jadna vam majka u eu sa tim razmisljanjem hrvati u staljiingradu odbili ruse hahahahahhahahahah
P.S. Pokoj vječni i slava svim poginulim pripadnicima Vrazje divizije i drugim Hrvatima koji su ostavili svoje kosti na ruskoj fronti braneci interese svoje Domovine Hrvatske. Za Dom Spremni!
Za ovaj poraz su najvise krive neiskusne njemačke jedinice poslane kao pojačanje. Kad su Rusi krenuli u protunapad doslo je do bjezanije u kojoj nisu sudjelovale jedino hrvatske trupe. Cak dapace, Hrvati su odbili ruski protuudar i stabilizirali liniju fronte, međutim, bez dovoljno njemačke potpore da se ponovno uđe u sam grad. Šteta, da smo uspjeli osvojit Staljingrad Rusija bi bila svedena na Moskoviju. Njemačka bi se ionako s vremenom demokratizirala, Jugoslavije ne bi bilo pa samim time ni rata devedesetih.
Aneka je i velika slava i hvala, našim hrabrim partizanima, koji su oslobodili Balkan op balijsko-ustaško-četničkih izdajnika !!!
Ovako ćemo i mi akobogda da obilježavamo Bihać, Vlašić, Goražde, Mostar ... jednoga dana kada ne bude crvenih gadova, kada pocrkaju u dovoljnom broju i kada generacija Tihog-tileta izroda Zlaje i otpada komunjarskog ode u istoriju iza 2015-e. Strpljenje je vrlina pravovjernih.
Slava poginulim drugovima u borbi protiv fasista i njihovih sluga-NDH i hodzista iz BiH !!
Smrt fašizmu, sloboda narodu !!! Neka je slava i velika hvala, svim borcima NOB-a, koji su svoje živote položili, na putu borbe protiv prokletog fašizma i nacizma !!! Posebna slava i hvala , borcima crvene armije, koje je sama uspjela da porazi nacizam, i da oslobodi Europu od tog prokletog zla !!!
Oj krevetu čudna spravo, pozdravljam te zdravo, zdravo.
slave guzonje i ispijaju sampanjce a oni sto su ratovali su vec pretvoreni u zemlju crnicu. situacija kod njih rusa isto kao i kod nas bosnjaka sto mi govori da vjera nema veze sa stvarnoscu vec ko jamio, jamio :)
Evo stranice za nas ljenčine koji cijeli dan provodimo pred kompjuterom - ovdje možete zaraditi 1 cent za svaku reklamu koju pogledate. Stranica je besplatna, ovdje se možete registrirati: http://www.clixsense.com/?4986151