Svijet
19

Rusija: Dvije djevojčice se igrale skrivača, nađene mrtve u frižideru

Klix.ba
Dvije djevojčice su pronađene mrtve nakon što su se ugušile u frižideru kod njihove bake, u koji su se sakrile igrajući se skrivača.

Rodice Anya Loushkina (4) i Vika Loushkina (6) iz ruskog grada Novgorod odlučile su se sakriti u frižider u kući njihove bake, kako bi se našalile s njom.

Nekoliko sati kasnije, starica je primijetila kako djevojčica nema te je krenula da ih traži u kući i izvan nje. Ubrzo potom, ostala je šokirana nakon što je njihova beživotna tijela pronašla u frižideru, javlja Daily Star.

"Djevojčice su ušle u frižider i zatvorile vrata za sobom, ali nisu imale snage da ih iznutra ponovo otvore kako bi izašle vani", kazao je portparol policije.

"Nažalost, starica koja se zabavila oko kućanskih poslova, mislila je da se djevojčice igraju vani i nije ih htjela ometati", dodao je.

Prošlo je nekoliko sati prije nego je starica primijetila kako su djevojčice nestale. Kada ih je pronašla, nažalost su već bile mrtve.

Roditelji djevojčica su za to vrijeme bili na poslu, tako da su ih ostavili kod bake koja ih je trebala čuvati dok se vrate kućama. Majka Anye, Katerina Loushkina (27), navodno je doživjela živčani slom nakon što je saznala za ovu vijest, dok je njena sestra, Elena Loushkina (32), majka Vike, nedavno izgubila i muža, ostavši sada sama sa tri dječaka.