Barack Obama
0

'Rezultati prijaju, ali nisam zadovoljan'

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik SAD Barack Obama obilježio je prvih 100 u Bijeloj kući objavom smjernica buduće politike svoje administracije i ocjenom da su dosadašnji rezultati pozitivni, ali ne i zadovoljavajući.

Obama je na konferenciji za novinare koju je prenosila televizija odgovarao na brojna pitanja o mučenju zatvorenika, svinjskoj gripi, ekonomiji i spoljnoj politici.

On je rekao da je prvih 100 dana njegove administracije bilo uspješno, ali je priznao da predstoji još mnogo posla.

"Napredak koji smo ostvarili prija, ali nisam zadovoljan. Vjerujem u budućnost, ali nisam zadovoljan sa onim što imamo sada", rekao je Obama.

On je dodao da nije očekivao da će se naći u centru najteže ekonomske krize od velike depresije.

"Iznenađen sam, kada ovo uporedim sa početkom, kada sam objavio da ulazim u ovu trku, brojem ključnih pitanja koja se pojavljuju sva u isto vrijeme", rekao je Obama.

On je ocijenio da je pakistanska Vlada veoma osjetljiva, ali je izrazio uvjerenje da nuklearni arsenal te zemlje neće pasti u ruke militanata.

Predsjednik SAD rekao je da su bombaški napadi u Iraku razlog za brigu, ali je naglasio da je broj takvih napada znatno manji nego prošle godine.

Obama je izjavio da će koraci preduzeti protiv grubih metoda ispitivanja korištenih u vrijeme administracije Georgea Busha učiniti Ameriku bezbjednijom na duge staze.