Zbog pomoći Ukrajini
31

Putinov saveznik vrijeđao njemačku ministricu i prijetio da će Berlin gorjeti

L. S.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vladimir Solovyov, ruski propagandista i nepokolebljivi saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, vrijeđao je njemačku ministricu Annalenu Baerbock zbog obećane pomoći Ukrajini.

Solovyov je voditelj političkog programa na kanalu Rusija-1 koji kontroliše Kremlj i poznat je po kontroverznim komentarima. Nakon što se Njemačka pojavila kao jedan od najvećih pristalica Kijeva u ratu koji je pokrenuo Putin u februaru 2022., Solovyov je učinio Njemačku čestom metom svojih verbalnih napada.

Otišao je toliko daleko da je sugerirao da bi Rusija uskoro mogla osvojiti Njemačku.

Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, Anton Gerščenko, objavio je na Twitteru snimku na kojoj Solovyoj napada njemačku ministricu vanjskih poslova Annalenu Baerbock.

"Vidjet ćeš kako će zbog tvoje pokvarene gluposti, Annalena Baerbock, Berlin gorjeti, a nad zgradom Reichstaga bit će zastava pobjede!" rekao je Solovyov.

Njegova je kritika uslijedila nakon što je Baerbock u ponedjeljak rekla da Njemačka neće samo nastaviti pružati pomoć Ukrajini tokom zime, nego da će Berlin potporu tokom sljedeće godine i povećati.