Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vijesti iz Cecenije-UJEDINJENI VILAJET KBK: Mudžahidi u. bili oficira b. ande “Internih snaga” Oficir b. ande “Interne snage MUP-a Ruske Federacije”, u. bijen je uvečer 31. oktobra u području Čegemski, vilajeta Kabardi, Balkarij i Karačaj. Specijalna a. kcija m. udžahida se desila u naselju Šaluška oko 22.30 sati po lokalnom vremenu. Na ulazu u kuću na broju 20, u ulici “8. mart”, dva m. udžahida su napala člana bande “Internih snaga MUP-a Ruske Federacije”, izvjesnog Anzora Kardanova. Kardanov je u. bijen na licu mjesta, dok je još jedan lokalni murted također p. ovrijeđen.
U potpisu- Samil Basajev
Mi Čečeni imamo slavnu historiju i bio bi grijeh da se žalimo na svoju sudbinu. Naša historija nije obojena p. orobljavanjem, licemjerstvom i p. arazitstvom, nego slobodarskim životom i herojskom b. orbom za slobodu. Mi smo ponosni što smo muslimani za razliku od b. ezbožnika i š. ejtana poput vas. Ti si tako očajno zabrinut za sudbinu Rusije i za b. orbu protiv međunarodnog t. erorizma tako da sam odlučio da ti u tome pomognem. U skladu sa čečenskim zakonom ja nemam pravo da se izjednačavam sa robom, tako da te pozivam na d. voboj. Svi naši k. omandanti ti garantuju maksimalnu sigurnost. Izbor o. ružja tebi prepuštamo. Ja nisam najbolji sportista, a ni ti nisi invalid, pa hajde da se dogovorimo. To će biti mnogo korisnije i ekonomičnije za naša oba naroda, kao i za ostatak svijeta.
U dva r. ata si u. bio toliko ljudi i upropastio toliko novca kako bi očuvao teritoriju od 17 000 km kvadratnih, pravdajući to očuvanjem teritorijalnog integriteta Rusije. U isto vrijeme si Kini dao 150 000 km kvadratnih zemlje, a sigurno bi dao i više! Gdje je logika?Vi Rusi nas jednostavno m, rzite zbog našeg slobodnog duha, zbog toga što nismo r. obovi poput vas i pokušavate nas uvući u vašu slavensku vreću. Ti danas tvrdiš kako se b. oriš protiv međunarodnog t. erorizma bivajući u isto vrijeme sam najveći t. erorista sa neizmjernim licemjerstvom i bez ikakvog stida ili savjesti.
Naš Poslanik s.a.v.s kaže:“ Ne s. udi se po riječima nego po djelima.“ Zbog toga ću nastaviti samo sa činjenicama i pokušaću da se ograničim samo na neke... Mi Čečeni nismo nikada bili s. lab narod, nego smo uvijek b. ranili sebe i druge, uvijek smo davali sklonište i pomoć onima kojima je potrebna. Navedi ti Putine ako možeš jedan primjer da su Čečeni bilo gdje ili bilo kako posegli za komadom zemlje koji pripada drugima! Uvijek smo bili slobodni i poštovali smo tuđu slobodu, pa makar to bila sloboda na izbor r. obstva. Došao si na našu zemlju, i nakon što si uništio 23 sela napravio si t. vrđavu „Grozni“, dajući joj takvo ime kako bi nas zaplašio. Međutim poput bumeranga koji se vraća, danas ovo ime plaši tebe. Na mjestima u. ništenih sela ti si podigao svoje b.aze, a mi nismo sagradili Moskvu na vašim kostima.
-Pismo Šamila Basajeva Ruskom predsjedniku Putinu - februar 2007 g Pismo glasi, U tvojim k. onc-l-ogorima i z. atvorima je izloženo t. orturi oko 25 000 Čečena i kao i većina onih koji su prošli taj p. akao i oni su o. bogaljeni. M. učeni su elektrošokovima, č. upani su im zubi kosa, p. remlaćivani su i l. omljene su im kosti, a ko zna šta im sve još nije rađeno. Reci mi, kakve tajne oni kriju da bi bili tako m. učeni? Hvala Alahu, Gospodaru svih svjetova, koji nas je učinio muslimanima i koji nas je uputio na Svoj pravi put. Kao prvo, nudim ti da priznaš svoje grijehe, primiš Islam i postaneš musliman. Kao drugo, želim da se zna da za Čečene, osim Allaha, nema drugog Gospodara, i da se oni neće pred tobom pokloniti. Zbog toga ti ovo pismo naslovljavam kao n. eprijatelju.Kao treće, želim da ti postavim pitanje:“Ko je od nas dvojice t. erorista?“ Ja smatram da si ti vođa jedne t. erorističke države zvane Ruska federacija. Ti si t. erorista No.1.
Kada je toliki heroj sto ne dode malo u sume Cecenije .
putin nije pozer,putin je car.prije putina je rusija bila u teškom qurcu a pogledaj sad.imam čak osjećaj da nešto ameri ne bi ni srbe bombardirali da je rusija bila tada kao danas.mislim da su probali testirati putina u gruziji pa su dobili po repu brzinski.
morate se odreci i kulina bana, i gosta milutina, i cirilice, i jezika kojim govorite da bi vam uspjela proci ta papazjanija od najnovije historije povijesti, tako kaze gost milutin i njegov stecak metnem vam u medjak.
. to ce samo reci da je i kulin ban govorio ruski, ovaj staroslavenski, a sto je na cirilici, pa kako god nije na ilirici, dragi bosnje, to mu tako dodje. djaba vama ovde price, tako dodje, to vam milutin sa stecka stalno vice, jer ste gluvi, to rabi, aman jarabi.
Pozer obicni.
Ovoga YU-Star spee...ću posebno da nataknem.
kakav populizam u pm.. ovo samo primitivci mogu voliti i vjerovati
miloje ,miloje milo moje znači da će i tebe
Hebace vam Putin nanu zajedno sa mnom.