Meksiko
0

Pronađeno devet raskomadanih tijela

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Meksička policija pronašla je raskomadana tijela devetorice muškaraca u 18 plastičnih vreća u kombiju na jugu zemlje, saopštile su sinoć snage reda.

Masakr se dogodio u vrijeme kada zemlju potresa talas nasilja povezan sa trgovinom drogom, u kome je u posljednje tri godine ubijeno oko 14.000 ljudi.

Raskomadana tijela pronađena su u planinskoj oblasti obalske države Guerrero, koja je poznata kao centar trgovine drogom.

U vozilu sa tijelima otkrivene su dvije prijeteće poruke organizacije "La Familia", uticajnog narko kartela čiji je centar u susjednoj državi Michoacan.

"La Familia" se našla u centru medijske pažnje u oktobru 2006. godine, kada je jedan naoružani komandos, koji je doveden u vezu sa ovim kartelom, ušao u jedan kafić i bacio nekoliko ljudskih glava na podijum za ples.

    	Ova organizacija pokrenula je ofanzivu protiv lokalnih struktura vlasti i preuzela odgovornost za ubistva 12 federalnih policajaca.

    	Meksički predsjednik Felipe Calderon angažovao je preko 50.000 vojnika širom zemlje od kada je stupio na dužnost u decembru 2006. godine, u okviru akcije protiv organizovanog kriminala.