Pilot stabilno
42

Pronađeni ostaci nestalog američkog aviona F-35 za kojim se tragalo od nedjelje

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Vojni dužnosnici pronašli su ostatke vojnog aviona F-35 koji je nestao nakon što se pilot katapultirao iznad Južne Karoline. Prema informacijama pilot je primljen u bolnički centar, ali je stabilno.

Olupina aviona vrijednog 100 miliona dolara, koji je nestao u nedjelju poslijepodne, otkrivena je u ruralnom okrugu Williamsburg, rekle su vlasti.

Pilot se katapultirao iz pilotske kabine i padobranom skočio na sigurno u četvrti North Charleston. Javnost je zamoljena da pomogne pronaći avion.

U izjavi od ponedjeljka, vojni dužnosnici rekli su da su krhotine pronađene "dva sata sjeveroistočno od zajedničke baze Charleston".

Službenici su svoju potragu usmjerili oko jezera Moultrie i jezera Marion, sjeverno od grada Charlestona, posljednje poznate lokacije aviona..

Potvrđeno je da su pronađene krhotine olupina nestalog zrakoplova, rekao je vojni glasnogovornik za BBC.

"Nezgoda je trenutno pod istragom i nismo u mogućnosti dati dodatne detalje kako bismo očuvali integritet istražnog procesa", rekli su iz marinaca u ponedjeljak nakon završetka potrage.

Javnost je zamoljena da se drži podalje od tog područja kako bi istražitelji mogli obaviti svoj posao.

Borbeni avion je bio ostavljen u načinu rada autopilota kada se pilot katapultirao, rekao je glasnogovornik združene baze Charleston za NBC News, dodajući da je možda bio u zraku neko vrijeme, što je komplikovalo njegovo otkriće.