Svijet
0

Prodi nastavlja gubiti potporu Italijana

FENA
Romano Prodi
Romano Prodi
Vlada lijevog centra Romana Prodija i dalje gubi potporu Italijana, koji bi, prema ispitivanjima javnog mnijenja, sada izabrali koaliciju desnog centra Silvija Berlusconija s čak 12 postotnih poena razlike, obznanjuje u srijedu list Corriere della Sera.

Prodijeva koalicija dobila bi danas tek 42,1 posto glasova, dok bi Berlusconijeva koalicija dobila čak 56,1 posto glasova, što je daljnje povećanje potpore desnom centru u odnosu na 54,8 posto glasova koliko bi dobio prije oko mjesec dana.

Ispitivanje, koje je za Corriere della Sera provela ustanova ISPO, pokazuje i kako bi Italijani svoj glas, ako bi se pojavio na izborima, dali komičaru i satiričaru Beppu Grillu, koji je svojim spektaklima i blogom u internetu napao političare prikazujući ih kao kradljivce.

Kada bi se Grillo pojavio na izborima politička slika bi se potpuno izmijenila, jer bi on dobio čak 17 posto glasova, a gotovo svaki drugi Italijan, odnosno njih 45 posto, izražava simpatiju prema njemu, prenijela je Hina.

Vjerojatno zbog nezadovoljstva koje italijanski birači pokazuju prema Prodijevoj vladi bilo je najava iz njegove koalicije kako će doći do promjena nekih ministara. No, iz New Yorka, gdje se nalazi na 62. zasjedanju Opće skupštine UN-a, Prodi je takve glasine opovrgnuo kazavši kako neće biti nikakvih promjena.