Uhapšen na Kipru
0

Privedeni muškarac sličan napadaču iz Burgusa

SRNA
Muškarac koji je na Kipru priveden pod sumnjom da je pomagao u planiranju napada na izraelske turiste u Bugarskoj pokazuje sličan obrazac ponašanja kao bombaš samoubica koji je u Burgasu ubio šest ljudi, saopštilo je danas kiparsko Ministarstvo pravde.

Portparol Ministarstva pravde Lukas Luka rekao je da je slučaj "veoma osjetljiv" i da su neki obrasci ponašanja privedenog muškarca isti kao kod teroriste u napadu u Bugarskoj.

Luka je rekao da ovaj 24-godišnji muškarac pripada organizaciji koja se ne nalazi na listi terorističkih grupa koju je sastavila EU. On je odbio da saopšti ime te organizacije ili da saopšti više detalja uz objašnjenje da istraga još traje.

Kiparske vlasti ne žele da objave identitet privedene osobe, niti njegovu planiranu metu, ali su saopštile da vjeruju da je djelovao sam, prenio je AP.

Državni mediji izvijestili su da je osumnjičeni muškarac libanskog porijekla i da posjeduje švedski pasoš, kao i da je povezan sa Hezbolahom, militantnom grupom iz Libana.

Kiparski sud je na saslušanju iza zatvorenih vrata danas ponovio zahtjev da se ovoj osobi produži pritvor do petka, kada se očekuje da će istražitelji formalno podići optužnicu.

Osumnjičeni je uhapšen na Kipru prije dvije sedmice poslije dojave od jedne strane obavještaje službe.