Iranska revolucionarna garda
0
Prijetnje Izraelu
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Iz tebe izbija strasan rasizam, jos malo pa dostojan jednog cioniste.
Porediti Hitlera i Ahmedinedzada je krajnje ludo, bolesno i bezobrazno, bas kao sto je ludo, bolesno i bezobrazno porediti Iran i cionisticki entitet. Cionisticki entitet se jedino moze porediti sa nacistickom Njemackom, ali vazno je praviti razliku izmedju cionistickog rezima i jevrejskog naroda koji skupo placa cijenu te nametnute zlocinacke i rasisticke politike koju cionisticki rezim provodi. Sve vise Jevreja uvidja kakvo zlo predstavljaju cionisti kako za druge narode, tako za njih same i covjecanstvo u cijelini.
Koliko bi se samo spasilo nevinih zivota djece, zena, starih da se taj prokleti Izrael unisti, koliko bi samo svijet bio mirniji i pravedniji to se rijecima ne moze opisati. Siguran sam da Izraelu otkucavaju posljednji trenutci, vrijeme je da zavlada pravda na tom dijelu napacene planete. Ali kad postoji neko zlo (citaj Izrael) uvijek s druge strane ima neko ko mu je protuteza (citaj Iran).
Neko preferira kvalitet, a neko kvantitet. Muslimanski svijet se voli ponositi brojnosti sljedbenika, ne vodeci racuna kakvih... No to je ipak stvar slobode izbora, za koju niko nema prava kriviti ni jedne ni druge, ni trece sve dok bilo cija sloboda ne postane prijetnja drugoj, kao jucer Hitlerova, danas Ahmadinedzadova...
@nadimak Vidi se da još nisi skinuo pelene balavče. Komentari su ti na nivou mentalno retardirane osobe.
Ovaj propagandni clanak (posebno mi se svidja naslov) uz vise materijalnih gresaka, pisan je malo na ijekavskom, malo na ekavskom, i to sigurno od strane neke \"novinarke\" koja je posao, a moze biti i diplomu dobila tako sto je rasirila noge.
zato sto je iran muslimanska, a izrael jevrejska zemlja...
Sta bi bilo? Iran stotine godina nije nikoga napao niti okupirao, vec je bio napadan od strane izraleskih saveznika, a za razliku od Irana Izrael svake godine povede bar po jedan krvavi pohod na zene, djecu i civile, a pored toga drzi okupiranima teritorije ne samo Palestine, vec vise zemalja iz okruzenja? Kao i Iran i neke druge zemlje u regionu, i Izrael je teokratija, ali po mnogo tome i unutar samog Izraela njegovo uredjenje i odnosi koji vladaju lice na one koji su bili aktuelni u nacistickoj Njemackoj. Da slobodno i kako mu volja provodi takvu zlocinacku politiku omogucava mu izmedju ostalog i njegovnuklearni arsenal koji je dobio od zapadnih sila.
@nadimak, zato sto je nesuvislo pitanje sta bi bilo da Iran ima oruzje za masovno unistenje.
Jeste gospon Hitler, nisam te odmah prepoznao. Naravno da si u pravu, cionizam jeste to sto kazes bas kao sto je taj \"strasni-opaki\" nacizam bio jedini ispravan mehanizam za bioloski opstanak izabranog njemackog nukleusa. Kako te nije sramota? Ne zelim da ovo svodim na medjureligijsko prepucavanje ili da se moje rijeci izokrecu kao da su protiv bilo kojeg naroda (sto ce cionisti odmah pokusati), ali kada tako fino kritikujes najmladju monoteisticku religiju, zaboravio si da kazes kako se to odnosi najstarija i najarogantnija od sve tri monoteisticke religije u svojim fundamentima prema svima onima koji joj ne pripadaju?
@ffgdf Mozda je taj \'\'strasni-opaki\'\' cionizam jedini ispravan odbrambeni mehanizam za bioloski opstanak jevrejskog nukleusa...?
nas iritira kada Ahmedinezad kaze da ce nesto uraditi, a vecinom su te izjave izvadjene iz konteksta njegovog govora. Vecinom govori da ce ilegalni, nasilnicki, agresorski, okupatorskih, rasisticki i kakav sve ne rezim - sto su potvrdile i UN, ali bile primorane da izbrisu iz svojih rezolucija, zbog protiska SADa, sto ce mozda biti slucaj i sa cetnickom agresijom na BiH, kada se za par godina kaze da su Bosnjaci ili Bosanci i Hercegovci napadali na susjednu Srbiju ili Hrvatsku, pa cak i Crnu Gora, koja se lagano izvuce od odgovornosti. Ahmedinezad, koliko sam ja do sada zapazio, govori o Bozijoj kazni za tiranski narod, nikada nije rekao da ce to uraditi iranska armija ili iranska revolucionarna garda, Naravno govori da ce ta garda i njihova armija napasti Izrael, u slucaju ako oni napadnu Iran, znaci u odbrani. A sta je izgovor Izraela ili SAD. Ne daj Boze da oni nesto naprave pa da mi ne mozemo raditi sta hocemo. Koji apsurd. Koliko samo zlocina ucinise zbog toga
opet samo naslov vijesti kaze da ce ta iranska revolucionarna garda napasti na izraelska nuklearna postrojenja, ako, i opet ako, i opet ako, Izrael napadne na iranska. pa koliko mi treba da budemo pametni i inteligentni da vidimo o cemu se radi. Cak i nasi nediji uporno pusu ove vijesti. Kao da je i njima drago da dodje do nekog rata da i oni zarade sta na tome. Smijesno!!! i Apsurdno!!!! Kada je neka vijest protiv cionista ona se svodi na nekoliko redaka, ali kada se nesto izvjestava protiv Irana, (a u velikom broju se radi o netacnim informacijama ili pretpostavkama, pa cak i informacijama protivnika vlasti u Iranu), onda se te vijesti pisu na nekoliko stranica i vode se razne rasprave i analize, a kod nas dodje neko iz Evrope i nesto kaze i svi mi samo sutim, i kada se nesto kaze, onda je to sa podvijenim repom. Popravimo sebe, analizirajmo prvo sebe, pa tek onda pokusajmo da pomognemo drugima.
o.p. ne postoji iranski jezik, nego perzijski jezik. televizija El alam je na arapskom jeziku za clanove redakcije je dobro da se malo bolje informisu, bar neke osnove stvari, isto kada bi rekli da stanovnici SAD-a govore americkim jezikom. Halalile na komentaru
A zašto bi Izrael imao nuklearna postrojenja a Iran ne može? Ko su to oni da mogu imati a drugi da ne može?