Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada ovako sa Grčkom, starom članicom EU, postupaju nas u ostatku Balkana će ostaviti da krepamo u dugovima .
Konačno da je netko ukapirao. Najbolje što Balkan može da očekuje od EU je Grčka
Grčka je pokusni kunić na kojemu se testiraju manevri, snaga i taktike EU ili koje već "više sile". Ovo je jedna prezentacija o tome šta će se desiti ako bi neka od zaduženih zemalja došle na ideju da jednostavno ne vraćaju novac. A sama EU nije ništa više nego li formiranje zajedničkog tržišta gdje oni jači diktiraju pravila koja njima idu u prilog. Za slabo ili prosječno razvijenu zemlju, koristi od EU gotovo da i nema.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
eto prilike turskoj da naplati dugove iz proslosti sad je prilka plakace grci za zapadom I amerikom ako se budu uzdali u ruje najebace ko srbi hadze su vec prebacile lovu u amerku kokuzi n3ce hljeba ima jest kao u venecueli
slušam ove glupe komentare...grčka napušta Europu,,,a šta je sa ovim grćka ne da novac svoim građanim..njihov novac..nešto kao komunizam..e grci sad ste ga nahebali...ali neka ima te vi rusiju ...idite k njoj....
EU je pred raspadom, rok trajanja ističe 2020. godine
Slican scenario se desio na Islandu, od kako su zabranili rad bankama procvjetase.
Da se razumijemo, Grci kao narod nisu trazili nikakve kredite i pozajmice, kao sto ni ja ni ti ne trazimo pozajmice od MMF-a, ko ustvari donosi te odluke znaju i ptice na grani. Kakve bolan 224 milijarde eura pomoci, to srednja klasa nije osjetila a kamoli oni na granici siromastva. Sve otislo u bankovne sefove kroz koje su pustani krediti enormnih cifri za prosjecnog covjeka.
E pa za te stvari postoji sud, ali cisto sumnjam da ce ikad iko osuditi njihove prethodnike, uzeli su milijarde eura, kupili neko ostrvce blizu Juzne Amerike i sad lade jaja. Ali nisi me shvatio, zelim da kazem da Grci kao narod nisu krivi, iskljucivo prethodna vlast. Oni placaju njihova zaduzivanja, kao sto cemo ja i ti placati Baketova i kompanije. :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uzivali ste, rugali se Turskoj, sad crknite u vlastitoj sraćki.
bas mi te zao ali neces se ti glave nanosat Tsipras- petljas im se u kapital
U Austriji se nesto cudno desava,mada niko ne prenosi i ne zna se jos,ali moguce je da se pripremaju za izlazak iz eu,nezvanicno,jos uvijek..
Zašto i ne bi. Izlaskom bi zaštitili svoje tržište od drugih jačih članica, a zadržali bi kvalitetno uređenje i visok standard i svoj kapital u svojoj državi.
Ma nista od toga prijatelju..To kod nas iz godine u godinu hoce jedna stranka da izadjmo iz EU -iako je svima jasno da bi Austrija bez EU propala!!!!Mi ovisimo o Njemackoj i EU-bez njih smo bankrot za 15 dana.Biti ce referendum ali nece dobiti niti 15% glasova...
od 224 miljardi euro pomoci grckoj, 24 otislo drzavi i 200 bankama, to je bilo spasavanje banaka a ne grcki narod. Europa je skupa hipokrata.
Mogli smo se utaliti,pa jedan otok kupiti u Enejskom moru,ako Grci jos prodavaju..