Ceremonija u Bijeloj kući
0
Predsjednik Obama dodijelio 13 Medalja slobode
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Još jedna bitna napomena: Moderna psihijatrija raspolaže čitavim arsenalom moćnih i jeftinih lijekova, ali mnogi od tih farmakoloških proizvoda isključuju mogućnost upravljanja motornim vozilima ili drugim mašinama kojima bi pacijent mogao ugroziti život i zdravlje sebi ili nekome drugome. Onim pacijentima koji budu odbijali terapiju oralno, uvesti terapiju injekcijama (primjerice, haldol depo koji ja lično već godinama primam, i vjerujte da sa tim lijekom odlično funkcionišem, evo baš za koji dan idem na novu injekciju).
Što se tiče finansijskih aspekata takvih neuropsihijatrijskih ustanova, obaviti hitnu procjenu da li je jeftinije prepravljanje sinagoge u bolnicu, ili je jeftinije srušiti čitavu zgradu pa sagraditi bolnicu. Što se tiče finansijskog izvora, za početak odrezati specijalne poreze na luksuzan život. Evo, primjerice, familija Kissinger veoma luksuzno živi, i umjesto da taj novac troše u budalaštine, mnogo bi povoljnije bilo da se taj novac preusmjeri za njihovo liječenje.
Odlično razumijem da je jednostavno previše velik broj pacijenata u odnosu na broj neuropsihijatrijskih ustanova u Americi, ali isto tako, ogroman je broj građevinskih objekata u Americi čija iskorištenost tokom godine je ekstremno niska. Evo primjerice, ogromni arsenal američkih sinagoga veći dio godine su praktično neiskorištene zgrade. Razmotriti ekonomske aspekte da se takvi objekti preprave u psihijatrijske klinike. Šteta je velika da pomenuti kvadratni meti veći dio godine zjape prazni, jel tako ???
Još nešto imam za tebe Obama: PO HITNOM POSTUPKU, BEZ ODLAGANJA DA PODUZMEŠ BEZUSLOVNU VERBALNU OFANZIVU DA VOJNIK BRADLEY MANNING BUDE OSLOBOĐEN SVIH DOSADAŠNJIH OPTUŽBI, I DA MU SE DOPUSTI PUNA SLOBODA KRETANJA, KAO I IZBOR PROFESIJE KOJOM ŽELI DA SE BAVI. ISTO TAKO, DA MU SE OMOGUĆI ISTO ŠTO I OSTALIM AMERIKANCIMA: SLOBODAN PRISTUP INTERNETU.
Napomena: Pomenuta genetička bolest ima još čitav arsenal simptoma i znakova koje do daljnjeg nemam namjeru objaviti, jer bi preuranjenim objavljivanjem takvih informacija u ovom trenutku moglo doći do novog holokausta kojem nebi mogao biti ravan ni Aushwitz. Dakle, zaštita pacjenta je na prvom mjestu ogromne liste medicinskih principa, i to pravilo važi čak i za mene. Veoma je bitno da te bolesti postanu svjesni ponajprije oni koji maštaju o istrijebljenju čistokrvnih jevreja. Tek nakon toga objavljivanje dodatnih informcija o ovoj bolesti će pomoći u njenom kiječenju bez rizika od novog holokausta.
Napomena: Procenat od 5% nisam odabrao slučajno, već na osnovu praktičnih teratoloških istraživanja (prisjetimo se da je teratologija nauka o nakaznostima). Dalje, moguće je vjerovatnoću izračunavati i na druge načine, kao primjerice proučavanjem stepena biološkog srodstva u porodičnom stablu.
Prisjetimo se da genetska oboljenja imaju određene vjerovatnoće da se prenose na potomstvo. Sa medicinske i ekonomske tačke gledišta najzdravije i najjeftinije je da se u takvim slučajevima izbjegava trudnoća, a ako se žele djeca, da se obavljaju usvajanja napuštene djece bez adekvatnih roditelja. Sa te tačke gledišta svi liječnici imaju identične stavove. Sa druge strane, razlike su u procentima. Evo, primjerice, ja lično preporučujem da se umjesto trudnoće primjenjuje usvajanje ako vjerovatnoća bolesti iznosi više od 5% (more than five percents), ali neki drugi liječnici bi možda preporučili drugačiji procenat, tako da po tom pitanju među nama postoje izvjesne razlike.
Napomena: gore navedena četiri liječnika su istinski profesionalci, koji su u službi napredovali isključivo na osnovu medicinske struke. Ali ima i lažnih liječnika koji su karijeru gradili na nemedicinskim metodama (kao što je primjerice Saida Fišeković sa Psihijatrijske klinike na Koševu, koja je isključivo napredovala prostituišući se sa uticajnm gospodom).
Mišljenja sam da bi najkorisnije bilo angažovati iskusne zdravstvene radnike koji između ostalog zagovaraju suzdržavanje od pretjeranog trošenja novca od strane pacijenata. Znam da je veoma teško u Americi pronaći takav kalibar liječnika, ali mi u Sarajevu imamo čitavu plejadu takvih. Evo navešću samo neke koje lično poznajem: -Amira Teftedarija (psihijatrijska klinika na Jagomiru, Sarajevo). -Muhamed Ahmić (psihijatrijska klinika na Jagomiru, Sarajevo). -Snježana Ler (psihijatrijska klinika na Koševu, Sarajevo). -Omer Ćemalović (psihijatrijska klinika na Jagomiru, Sarajevo).
Analizom videosnimaka sa Interneta mnogih bolesnika, čak se mogu uočiti učestala obilježja katatonog stupora, pokreti su često nekako uglati, nespretni i neprirodni, imaju ponekad obilježja i ataksije, što ukazuje na mogućnost parcijalnog ili sistematskog poremećaja akinestetskog kompleksa. NAPOMENA: Meni je medicina samo jedan od mnogobrojnih hobija, pa nisam u mogućnosti postaviti preciznu dijagnozu, ali vrlo je moguće da bi to možda mogao neko od profesionalnih medicinskih radnika.
Obama, vrlo si školovan i iskusan čovjek, i preporučio bih ti da se posavjetuješ sa iskusnim medicinskim stručnjacima u koje imaš povjerenja. Bolest je još uvijek velika tajna, o njoj malo znamo, a ono što je očigledno, jeste da je genetske prirode usljed incestoznih hiljadugodišnjih navika, pacijenti nisu svjesni svoje bolesti, skloni su patološkoj potrebi za podmićivanjem i laganjem, nemaju ni minimum samokritičnosti, a to jasno i nedvosmisleno ukazuje da bi se bolest mogla klasifikovati u grupaciju psihoza. Vrijeme je dragocjeno, i bilo bi vrlo opasno negirati postojanje ove grupacije psihoza.
(5)-RADNA TERAPIJA. Što se tiče radne terapije, ja lično tu imam ogromno iskustvo, i spreman sam lično pomoći, i to ličnim primjerom.
Objektivno, nema jeftinog načina za liječenje hiljadugodišnjih bolesti incestoznog ponašanja, ali najjeftinije je da se takva zdravstvena ustanova formira na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država. Još uvijek nemamo dovoljno informacija da bi smo razumjeli pomenutu bolest (velika tajna), ali nakon više hiljada godina istorije, sasvim je očigledno da treba poduzeti slijedeće mjere: (1)-onemogućiti pacijentima kontakt sa predmetima kojim bi mogli ozlijediti sebe ili nekoga drugoga. (2)-mjere nadzora u trajanju od 24 časa onih pacijenata koji nisu svjesni svoje bolesti.. (3)-nadzirati njihov odnos prema novcu. (4)-onim pacijentima koji su svjesni svoje bolesti, može se omogućiti odlazak u dnevnu šetnju u trajanju od nekoliko časova.
Sa obzirom da ovakva oboljenja imaju tešku patološku povezanost sa potrebom za skupocjenom korupcijom, trebala bi se liječiti u zdravstvenim ustanovama unutar zatvorskih ustanova i to uz mjere neprekidnog nadzora od 24 časa. Ovakvim bolesnicima se ne smije davati u ruke nikakav oštar predmet kojim bi mogli ozlijediti sebe ili nekoga drugog. Dakle, kad im se donosi obrok, smiju dobiti samo kašiku. Noževe, viljuške ili staklo ili keramiku im se nesmije davati u ruke.
Josef mengele je ostavio u teglama formalina precizno sjecirane i čak i danas odlično očuvane mozgove čistokrvnog jevrejina. Upoređujući ove fotografije sa fotografijama mozgova nejevreja, mogu se jasno i nedvosmisleno uočiti pomenute genetske bolesti.