Svijet
0

Porodica Bin Ladena u Iranu?

SRNA
Foto: AFP/HO/File
Foto: AFP/HO/File
Najbliža rodbina lidera Al Qaide Osame bin Ladena žive u tajnom kompleksu u Iranu, piše britanski Times.

Prema pisanju lista, jedna od Bin Ladenovih žena i djeca nestali su iz njegovog logora u Afganistanu neposredno nakon napada na New York i Washington 11. septembra 2001. godine.

List ističe da se u proteklih osam godina sa sigurnošću nije znalo gdje se nalazi Bin Ladenova porodica.   

Prema pojedinim izvještajima,  nekoliko njegove djece stradalo je u bombardovanju, dok su se drugi pridružili ocu u planiranju terorističkih napada.

Međutim, rodbina najtraženijeg svjetskog teroriste, navodi da su tokom proteklog mjeseca saznali da se članovi najuže porodice, uključujući jednu od Osaminih žena, šestoro djece i 11 unučića nalaze unutar  dobro obezbijeđenog kompleksa izvan Teherana. 

Njima nije dozvoljeno da kontaktiraju sa spoljnim svijetom dok Iran neprestano negira da bilo ko od rodbine Bin Ladena živi u toj zemlji.

  Omar (29), jedan od on nije ni znao da su mu braća i sestre živi dok ga nisu pozvali tokom proteklog mjeseca. Rekli su mu da su napustili Afganistan neposredno pred napade na američke gradove i da su pješke prešli iransku granicu.
Britanski list navodi da su odvedeni u ograđeni kompleks izvan Teherana, gdje im je obezbjeđenje reklo da "zbog sopstvene bezbjednosti" ne smiju izlaziti.