Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ŽIVJELA ISLAMSKA IRANSKA REVOLUCIJA....... Amerima trn u oku od 1979godine.... Oni su doveli Sadama da ratuje protiv Irana, da bi sprijecili sirenje revolucije na citav arapski poluotok, a oni su i skinuli Sadama kad se oteo kontroli, samo da narod Tunisa ustraje i pocne teziti ka uspostavi Islamske vlasti....
arapi I demokratija, to nikako neide .. cak ni u istoj recenici ne zvuci normalno
Jel ovo vazi i za nasih 24 posto?
a odmah radikalizam :))))
i ovo je vazno dodati: \"Ubjeđivala je korumpirane prinčeve zalivskih zemalja da podrže sankcije protiv Irana, da uđu u sukob sa Islamskom Republikom, da se spreme za novi udar na jednu muslimansku zemlju, poslije dvije katastrofe koje su SAD i Britanija već priredile tom regionu\", navodi Fisk to znaci da radi u funkciji jedne zemlje a to nije cak ni SAD..
\"Ako je slom mogao da se dogodi jednom od najbogatijih, najobrazovanijih i najstabilnijih arapskih režima, ko bi mogao da bude sljedeći\", pita \"Guardian\". iz koje prespektive ovi pisu??? obrazovanih ima mnogo ali su podobni oni koji imaju sve. koliko sam shvatila imaju fakultetski obrazovanih ljudi koji prodaju na tezgi na pijaci. jedini im je nedostatak sto nisu podobni - kako mi je ovo poznato!!!
Zapadu je, piše Fisk, više stalo do reda i stabilnosti, nego do demokratije, a zadatak arapskih moćnika je da drže svoje narode pod kontrolom, da vole Zapad i da mrze Iran. i ostatak teksta do kraja...covjek u par recenica rece samo puku istinu i poentu svega
Nestalo Amerima posla, pa poceli da uvode demokratiju tamo gdje je nema, a istvoremeno rjesavaju nezaposlenost u Americi.
Pa za njih (kolonizatore sa Zapada) jeste, naravno, kaknem im se u usta fašizoidna. Hasta la victoria siempre!
U naslovu radikalizam a u tekstu \"arapski autokratski vladari i njihovi zapadni pokrovitelji moraju da razmisle o tome kako da otvore put ka slobodi društvima kojima su isuviše dugo prava bila uskraćivana.\"? Sloboda je radikalizam?!??