Svijet
0

Policija istražuje eksploziju na Times Squareu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Eksplozivna naprava izazvala je manju štetu u vojnoj regrutnoj stanici na Times Squareu u četvrtak rano ujutro, a policija je blokirala to područje kako bi istražila incident.

Naprava je porazbijala stakla na ulazu u zgradu, ali niko nije povrijeđen, saopćila je policija. Pripadnici policijskog odreda za demotiranje bombi i vatrogasni zvaničnici okupili su se ispred regrutne stanice u mraku rano ujutro, a policijska vozila i žute trake blokirali su pristup vozačima - od kojih su mnogi stajali iza svojih taksija - da uđu u jedno od najprometnijih svjetski saobraćajnih čvorišta, javio je AP.

Očevici koji su bili u hotelskom području Times Squarea izjavili su kako su čuli "veliki prasak" i mogli su osjetiti kako zgrade podrhtavaju. Veliki stup dima također se mogao vidjeti nakon eksplozije, kazali su.

U ranoj fazi istrage, vozovi u metrou prolazili su stanicu Times Square bez zaustavljanja, ali je normalni saobraćaj obnovljen, uz manje odgode, prije jutarnje špice.

Regrutna stanica, smještena na pješačkom otoku okruženom brodvejskim pozorištima i lancem restorana, povremeno je bila poprištem antiratnih demonstracija, u obimu od tihih mimohoda do glasnih mitinga.