Strava na Haitiju
0

Policajci upucali djevojčicu u glavu zbog krađe slika

Sarajevo-x.com
Petnaestogodišnja djevojčica Fabienne Geismar ubijena je danas na Haitiju hicem iz pištolja jer je ukrala nekoliko slika, izvijestile su strane agencije.

Malenu Haićanku ubili su policajci koji očajnički pokušavaju spriječiti pljačke i vladavinu bezakonja u razrušenoj haićanskoj prijestolnici, Port-au-Prince.

No, iako je u toj siromašnoj otočnoj državi u razornom zemljotresu poginulo desetine hiljada ljudi, smrt 15-godišnje djevojčice duboko je potresla sve građane, ali i svjetsku javnost.

Malena Fabienne je ubijena pred očima svog oca, sestre i brata. Policajac je ispalio jedan hitac koji je 15-godišnju djevojčicu pogodio u glavu...

Roditelji su bili nemoćni... Njena majka je očajnički plakala neprestano padajući u nesvjest. Otac, kada se pribrao, prišao je i podigao svoju djevojčicu s ulice, naprosto paraliziran od boli i tuge.

Ostalo je nerazjašnjeno da li su policajci zaista imali namjeru pucati u pljačkaše ili su samo htjeli ispaliti metak upozorenja, koji je nažalost usmrtio malenu Fabienne.