Tragičan događaj u Houstonu
40

Policajac ubio dvostrukog amputirca u invalidskim kolicima

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Američki policajac u Houstonu pucao je i ubio dvostrukog amputirca u invalidskim kolicima, koji je prijetio njegovom partneru nečim za što se ispostavilo da je olovka.

Pucnjava se dogodila u stambenoj zgradi čiji je vlasnik pozvao policiju prijavivši čovjeka koji je uznemiravao stanare. "Kada su dvojica policajaca stigla na mjesto događaja, taj čovjek je jednom od njih prijetio metalnim predmetom. Drugi policajac je otvorio vatru. On je kazao da je na to bio prisiljen te da je strahovao za sebe i svog partnera", saopćeno je iz hjustonske policije, prenosi AP.

Nakon što je nesretni čovjek ubijen, ispostavilo se da je policajcu prijetio olovkom. Riječ je o Brianu Claunchu (40). Policajac koji je pucao je Matthew Jacob Marin, koji je već pet godina u službi. On je, kako se navodi, bio sudionik još jedne fatalne pucnjave prije tri godine.

Vlasnik zgrade koji je pozvao policiju, John Garcia, kazao je lokalnim medijima kako je Claunch u toj zgradi živio oko godinu i po te da je bio duševno bolestan. "On bi ponekad pretjerao, ali smo ga uglavnom ignorisali", kazao je Garcia, koji je dodao da je Claunch izgubio ruku i nogu kada ga je udario voz.