Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Libiji je napokon zaživjela zapadna demokracija.
Demokratija na djelu i sloboda od tiranije na Americko Evropski nacin..Libijci uzivajte a mi Ameri, Evropljani i ostali demokrati cemo da uzivamo u profitu od vase nafte..ko vas hj.ebe i onako ste stakori.
GLUPI ARAPI
Jedina ispravna i cista revolucija desila se u Tunisu. Cijeli narod, ama bas cijeli je ustao i digao se protiv Ben Alija. Ovaj je naredio vojsci da suzbije demonstracije, a vojska odbila poslusnost. I sta mu je ostalo nego da sjedne na avion i zbrise. U Libiji nije tako. Bar pola (ako ne i vise) je bilo za Pukovnika i kako tu napraviti revoluciju, jedino opcija je gradjanski rat sto se i desilo. Al u redu je i gradjanski rat, nek se rokaju pa ko pobjedi nek vlada. Ali mjesanje stranih sila u Libiju i otvoreno podrzavanje jedne strane je agresija. I tako ta jedna strana pobijedi drugu uz pomoc NATO-a i sebe nazivaju revolucionarima, herojima Libije, a u stvari su stakori. Sada imaju sta su trazili, imaju demokratiju, imaju oruzje, imaju pijane i nadrogirane bande, nemaju policiju, nemaju vlast i bas im je lijepo. Arapi su generalno glup narod i ta ih glupoca skupo kosta.
Pa dobro to bi se desilo prije ili kasnije. Ne bi ni Gadafi vječno živio a još manje je bila vjerovatna mirna tranzicija u demokratsko društvo. Samo da riješe probleme do kraja da ne moraju i njihovi unuci da se tuku.
Trazili ste, gledajte... Demokracija na djelu, gadafi je uspjevao da drzi ova plemena na okupu, stvarajuci mir i harmoniju. Onda ameri, kao zastitnici svjeta intervenisu, kazu da je narodu dosadila demokracija, i revolucija krene. Sta je demokracija osim pljackanje zemljinih resursa, u vrijeme gadafija nafta je bila 10 centi, sada je dolar. Toliko.
nema više babe da čuva mraku na okupu. dolazi vam polako jad, bijeda, siromaštvo, propast i smrt. ali ja vam to ne želim. a zna se ko želi isti oni koje ste slušali i koji su vam oružije dali.
Tako je to kad ti Ameri donesu demokraciju.
Zenga, zenga, živio Gadafi i socijalistička Džamahirija !!!
Neka bagro smrdljiva. Neka! Htjeli ste \"demokratiju\" - evo vam je ! Sad trpite i uživajte dok vas muzu Amerikanci ,Francuzi ,Britanci ,Talijani i ostali bjelosvjetski šljam! Uvijek ste bili i ostalo prljavi štakori !!!
U Libiji je haos, svaki dan se negdje rokaju, svaki dan nekog opljackaju, postavljaju kontrolne punktove i otimaju auta, svete se jedni drugim, svi su naoruzani, napuseni, pijani, ma katastrofa. U Tripoliju je nesto bolja situacija u odnosu na ostale gradove, mada cim dodje 22h cuje se pucnjava i u Tripoliju. Ma katastrofa ziva... Kad ne bude Muamera....
Neka neka