Svijet
1

Pistorius je uzimao časove glume kako bi na sudu izgledao slomljeno?

Klix.ba
Oscar Pistorius (Foto: AFP)
Oscar Pistorius (Foto: AFP)
Dok se južnoafričkom paraolimpijcu Oscaru Pistoriusu sudi za ubistvo djevojke Reeve Steenkamp, novinarka Jani Allan ga optužuje da na sudu glumi da je shrvan.

Allan zapravo tvrdi da je Pistorius pohađao časove glume kako bi njegovo ispoljavanje žalosti na sudu izgledalo što uvjerljivije.

Kolumnistica Sunday Timesa je u otvorenom pismu paraolimpijcu navela: "Pouzdan izvor me informisao da ste uzimali časove glume zbog suđenja. Vaš učitelj ima nevjerovatan zadatak".

Pistorius je na sudu zbog sumnje da je 14. februara 2013. godine usmrtio svoju djevojku u njihovom domu u Pretoriji. Steenkamp je ubijena u kupaonici i dok tužioci navode da je Pistorius u nju pucao nakon svađe, on institira na tome kako je mislio da je u kući provalnik.

"Oscare, vi ste samo jedan u nizu lažnih heroja. Kao i mnogi, izdali ste svoj narod i razočarali svoje fanove. Gledam vaše meškoljenje i povraćanje u sudnici. Vi predstavljate sve što Zapad prezire kod bijelih Južnoafrikanaca koji žive ekstravagantno u skupim i zaštićenim kućama. Vaša stalna i apsurdna izjava da niste znali da je Reeva u kupaonici, već ste mislili da je uljez, otvara još jednu tezu. To implicira da je vama prihvatljivo pucati na uljeza na taj način. Smaknuće iza zatvorenih vrata", napisala je 61-godišnja novinarka.

Ona tvrdi da je Pistoriusa podučavao poznati glumac, a pismo je objavila na svom blogu.