Svijet
0

Pariz: Tinejdžerke priznale da su izazvale požar

NINA
Tri tinejdžerke priznale su da su izazvale požar u kojem je u nedjelju poginulo 16 osoba, od kojih troje djece, a teško ranjeno sedam, objavili su danas policijski izvori.

Isti izvor navodi da su djevojke, dvije osamnaestogodišnjakinje i jedna šesnaestogodišnjakinja, priznale da su u noći između subote i nedjelje "iz zabave" zapalile vatru u poštanskim sandučićima u jednoj zgradi u pariškom predgrađu.

Vatra je brzo izmakla kontroli, proširivši se na 18 spratova. Većina žrtava, među kojima troje djece, ugušila se od dima u pokušaju da izađe iz zgrade.

“Uništile su život dvadesetak porodica, uključujući i svoj vlastiti”, izjavio je jedan od vatrogasaca koji je sudjelovao u spasilačkoj akciji francuskom radiju France Info.

Prema posljednjim podacima, poginulo je 16, dok se sedmero, među kojima jedno dijete, još uvijek nalazi u teškom stanju.

Ovo je treći smrtonosni požar u posljednje dvije sedmice koji se dogodio u Parizu. U prva dva je poginulo 24 osoba, uglavnom afričkih imigranata, kao posljedica loših uslova stanovanja.