Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U svijetu već se nazire pokret u kome dominiraju studenti koji su svjesni sličnih imperijalističkih dominacija u prošlom stoljeću i pogubnih posljedica i kao što je nekada bio simbol otpora Che Guevara, danas je to palestinska zastava, palestinska marama i pjesma Palestina libera. Povod stvaranju ovog pokreta je ubijanje nevine djece u Palestine iza kojih stoje velike sile sa novim uređenjem svijeta.
Pjevaju često....From Palestine to Mexico, All the Walls Have Got to Go.
Studenti cijelog svijeta se stavljaju na stranu Palestine. Izraelski generalni konzul iz Njujorka u USA je došao na poznati univerzitet "Harvard" da održi studentima predavanje o "pravednoj borbi Izraela" i o tome kako je čak i neutralan stav o sukobu "antisemitizam" a kamoli osuđivanje Izraela za ratne zločine u Palestini. Odmah na početku govora studenti su kompletno ustali i napustili halu. Nisu dali da im ispire mozak.
Kaže se "kosi" toranj, kad je nešto nakošeno a ne krivi. Šta se stavlja na teret krivom tornju, za šta je kriv?
Nekad su studenti bili glas naroda.
Djaba. Kćerka podpredsjednice Amerike pošalje vunene čarape Palestincima, a njena stara pošalje 15milijardi dolara Izraelcima. To je zapad.
Studenti sa hamas odsjeka🤣
Bravo za studente