Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Brazil i Argentina su vas priznali a uskoro ce i ostatak svijeta, libo vas za SAD
nek je pales.tincma B.og na pomoci ,,,, a i nama Mus.limanima u B.sni nije lahko,,,svi na Mus.limane na.pali ,,, valjda ce se ovo ubrzo okrenuti i prestati....
Izrael se siri,a oni zive u nadi.
Svi islamski učenjaci i vijeća za fetve saglasni su da su behaije zasebna vjera i da nisu nikakav pravac unutar islama. Odgovorio: hafiz Dževad ef. Gološ
U tom kontekstu behaije k. oriste a. jete iz Kur’ana i hadise Allahovog Poslanika, s.a.v.s., ali im i. s. krivljuju z. načenje.Behaullah, koga smo već s. pomenuli, je o. snivač ove v. jere i nj. egovi s. ljedbenici v. jeruju da mu je došla o. bjava od Allaha. Njegovo p. ravo ime je Husein Mirza Ali en-Nuri. Rođen je 1817. godine u Teheranu, a u. mro je 1892. u Palestini. Behaije kažu da ih ima oko pet miliona. Većina ih se nalazi u Iranu, ali veliki broj ih je i u Americi.
Mahmud Abbas je Behaija.Ko su Behaije? Behaije za sebe kažu da su posebna nebeska vjera koja ima posebnu svetu knjigu. Smatraju da je Behaullah poslanik od Allaha. Sebe ne smatraju pripadnicima islama, nego, kao što sam spomenuo, zasebnom nebeskom vjerom. Međutim, kažu da je njihova vjera u odnosu na islam poput kršćanstva u odnosu na judaizam, jer je Behaullah odrastao kao musliman i u islamskoj porodici, kao što je Isa, a.s., odrastao u židovskoj.Vjeruju u Jednog Boga i kažu da priznaju sve nebeske knjige i vjere. Kada govore o islamu, kažu da je islam vjera od Allaha, da je Kur’an knjiga od Allaha, i da je Muhammed, s.a.v.s., poslanik! Sa idejom da je islam vjera od Allaha i da je Muhammed, s.a.v.s., Allahov poslanik, žele da se približe muslimanima i na takav način ih pridobiju za svoju vjeru.
nadaju se i po.tu.rč.ad da će Bosna i Hercegovina ostati u komadu i sva njiova. Ko kome brani da se nada?! Samo nek se nadaju!
Moj Saebe..da ti nije Amerike, ne bi ni bilo Izraela.