Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lord, mojne tako cupati stvari iz konteksta. Prelistaj istoriju Turske i Irana pa ce ti se odgovor sam kazati. A sto se tice Irana, grdno se sudbina sa njima poigrala ili bolje reci CIA. Imala je ta drzava i demokratski period, izabran je predsjednik Mosadek pa su ga Ameri vojnom silom i uz pomoc Pahlavija skinuli sa funkcije. Ayatollah Khomeini je rezultat zapadne sile.
Propaganda, ma ja, kad nije u Iranu, neće valjda ni u turskoj
Dok vojna elita zivi u raskosu, vecina stanovnistva Turske jedva sastavi kraj sa krajem. Podsjeca me na rezim burzoazije saha Pahlavija. Skinuti vojnu elitu sa vrha, ne znaci da ce niknuti serijatska drzava. To su gluposti, propaganda majora i generala kako bi spasili svoj standard i ocuvali status quo.
Usercili bi se bas sa islamskom republikom..
Sada vojska moze biti samo garant za osnivanje islamske republike Turske, a komunjare nek trunu u zatvorima.