Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mali protesti se trenutno odvijaju na Trgu Vojne Policije. Protestanti su uzvikivali slogane za prestanak opsade Deraae, Dume i Džible, dok policija ovaj put nije napala demonstrante, za razliku od ranijih sedmica. Državna televizija je jučer objavila da je u ovom gradu uhapsila 4 t. erorista, što je laž, prema jednom svjedoku, koji je za El-Džeziru izjavio da se radi o običnim protestantima. Danas je sahranjeno 17 ljudi koji su u. bijeni u petak na protestima u selu Rustun.
12:11 Očevidci kažu da je konvoj oklopnih vozila i autobusa punih vojnika u pokretu prema gradu pod opsadom Derraa. Sirijska armija je juce granatirala stari grad u Deraai, te osvojila glavnu Omeri džamiju, a sin njenog imama je u. bijen u njegovoj kući, dok je armija tražila imama. 12:45 Stanovnici Derrae uputili pismo šejhu Ramadan Butiju, pismo je u ime naroda napisao jedan od njegovih učenika u kojem ga upozorava na njegovu šutnju i podršku predsjedniku Bešar el-Esedu. 14:22 Povećane su vojne aktivnosti u Deraai. Mobilne mreže su ugašene. Građanska vijeća u primorskom gradu Banijasu u Siriji su postavili provizorne barikade između sjevera i juga grada, da bi zaštitili građane od prorežimskih razbojnika, poznatih kao \"šebiha\". Sjeverni dio grada je u rukama režima i kontrolišu ga tajna policija i vojska, dok južni dio grada kontrolišu protestanti.
Snimanje žive pod mostom i pad Sidona Shahid 29-4 c 2 Shooting live under a bridge and fall of Sidon Shahid 29-4 c 2 http://www.youtube.com/watch?v=0NpIwLVLKZ0 Shooting live under a bridge and fall of Sidon Shahid 29-4 http://www.youtube.com/watch?v=bNVBIg6OwkM&feature=related Nasheed will stay here Greeting to revolution Syria channel descriptio http://www.youtube.com/user/sailor999999990 Syria, graphic image a sniper shot little girl dead http://www.youtube.com/watch?v=ujwQtM43guk Ovaj video pokazuje tvrdi da vojnik koji je prebjegao iz sirijske vojske. Engleski - http://www.universalsubtitle s.org/en/videos/vZzNT3Csbo5B /en/76653/ Arabic-http://www.universalsubtitles.org/en/videos/vZzNT3Csbo5B/