Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Woman says she\'s runaway, wasn\'t killed in Syrian custody Zainab Alhusni, the young woman reportedly slain and mutilated while in Syrian custody, appears to be very much alive. \"I saw on TV that security forces detained me and burned my body ... and that they cut it up and handed it to my parents,\" said the woman, who resembles pictures of Alhusni obtained by CNN. After that, the woman, who is from the restive city of Homs, said she decided to tell authorities the \"truth.\" \"I am now alive and not dead,\" the woman said on TV. Several sources told CNN last month that the 18-year-old woman had stepped away from her home in July to buy groceries and was whisked away by Syrian security forces to coax the surrender of her activist brother, Mohammed, who often led demonstrations against embattled Syrian President Bashar al-Assad. A neighbor, activists, and human rights groups said she ended up beheaded and dismembered.
On je rekao novinarima «Mi ne možemo ostati gledatelja na ono što se događa u Siriji. Budući da je ubio nevinih i nenaoružanih ljudi, ne možemo reći: Neka nam ostaviti stvari i dalje kao što su oni ». U Hatay Erdogan očekuje da najaviti niz sankcija će se za prekršaj na Tursku do Sirije, kao što je izvijestio i medija. http://www.emaratalyoum.com/politics/news/2011-10-06-1.428274
Turski manevri u blizini sirijske granice-prijevod- 7,000 sirijskog pobjeći obračun na demonstracijama protiv vlade prije šest mjeseci. Vodstvo turskog Združenog stožera navodi se u priopćenju objavljenom na internetu koje vježbe \"mobilizacija\" toga da je planirano unaprijed, nastavit će se do 13. listopada u Iskenderunu. I bit podudara s posjetom turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana, iduće nedjelje, na izbjegličkim logorima nalazi u pokrajini. I sudjelovati u vježbama, koje se održavaju svake godine u različitim mjestima u zemlji, te mehanizirane pješačke bojne od oko 800 rezervsta. A odnosi između Ankare i Damaska, koji nekada bili su prijateljski, pogoršala u velikoj mjeri. Dan i predsjednik turske vlade snažno represije, i pozvao nekoliko puta za provođenje demokratskih reformi prije objave da se zaustavi svoje kontakte sa sirijskim režimom.
Syria\'s Mufti speech - (MUFTIJA JE ASADOV PRISTALICA ,A UZ TO I SUFIJA .) Highlights of Syria\'s Grand Mufti speech: \"Saria (his assassinated son), tell God the Arabs have created TV channels to kill each other\". http://www.youtube.com/watch?v=17nTZR9iB-Q&feature=youtu.be Syrian regime and opposition react to UN vetoes- Vetoes by Russia and China of a UN Security Council resolution against Syria marked a \"historic day,\" President Bashar al-Assad\'s aide Bouthaina Shaaban has told AFP, while Syria\'s opposition National Council condemned the use of the vetoes. http://www.youtube.com/user/AFP