Nije bilo povrijeđenih
25

Objavljen videosnimak incidenta u Indiji: Automobil sletio niz liticu u blizini vodopada

V. K.
Prolaznici brzo pristupili spašavanju unesrećenih (Screenshot: BBC)
Prolaznici brzo pristupili spašavanju unesrećenih (Screenshot: BBC)
Lokalni mediji u Indiji objavili su videosnimak na kojem se može vidjeti trenutak u kojem se automobil kotrlja niz liticu i pada u dio jezera koje se nalazi u blizini vodopada.

Incident se dogodio u indijskoj državi Madhya Pradesh, tačnije u nedjelju u blizini vodopada Lodhiya Kund koji slovi za popularnu turističku lokaciju.

Lokalni mediji su javili kako se u tom trenutku u automobilu nalazila tinejdžerka, a da je njen otac pao u vodu pokušavajući da je spasi.

"Neki ljudi s tada uskočili kako bi spasili oca i kćerku. Nisu prijavljene teže povrede", piše BBC.

Inače, indijska policija je saopćila kako je do nesreće došlo do nemara jer je automobil bio parkiran vrlo blizu vode odnosno litice visine 15 metara.

Prema policijskom izvještaju, automobil je pao niz liticu zbog toga što u tom trenutku nije bila podignuta ručna kočnica.

"Na sreću, zbog brzog reagovanja prolaznika, nije bilo povrijeđenih, a posjetioci su imali dovoljno vremena da reaguju na ovakvu situaciju"

Ovaj događaj u Indiji nije bio izolovan incident. Slična tragedija ranije se dogodila na vodopadu Mohadi gdje su dva mladića izgubila život nakon pada u vodopad.