SAD
0

Obama oduševljen Powellovom podrškom

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon što je u nedjelju na američkoj televiziji javno podržao demokratskog predsjedničkog kandidata Baracka Obamu, bivši državni tajnik i republikanac Colin Powell oduševio je američke demokrate, a naravno najviše senatora Obamu.

"Iznad svega sam počašćen i duboko dirnut podrškom generala Colina Powella. On je dostojanstveno i hrabro branio svoj narod, i prvo je koji je shvatio da Amerika treba biti ujedinjena. Mladi i stari, crni i bijeli, republikanci i demokrate. Svi smo isti", izjavio je Obama u ponedjeljak.

Colin Powell, sin jamajkanskih imigranata, bio je bliski saradnik predsjednika Ronalda Reagana, i bivši državni tajnik predsjednika Busha. Također, Powell je prvi Afroamerikanac na visokom položaju u američkoj vladi i vojsci.

Republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a, Johna McCaina, svog suborca iz rata u Vijetnamu, Powell je prestao podržavati nakon McCainove "neodlučnosti i promjena mišljenja oko krize na Wall Streetu", te zbog odabira Sarah Palin za potpredsjedničkog kandidata.

Penzionisani general Powell, predvodnik američkih vojnih snaga u Zaljevskom ratu, nada se povratku u politiku i u Pentagon, otkriva Telegraph.