Republikanci
0

'Obama neće dobiti nagradu za nova radna mjesta'

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Predsjednik američke republikanske stranke Michael Steele u petak je rekao da predsjedniku SAD-a Barack Obama neće primiti "nagradu za formiranje novih radnih mjesta".

– Jedna stvar je jasna, predsjednik neće primiti nagradu Amerikanaca za formiranje radnih mjesta, budžetsku odgovornost, ili za to što je svoje riječi pretočio u djela, navodi se u saopćenju Steelea, prvog Crnca koji se nalazi na čelu američke konzervativne stranke.

Steele je, reagujući na vijest da je predsjedniku SAD-a dodjeljena Nobelova nagrada za mir, također ocijenio da Amerikanci postavljaju pitanje: "Šta je, dakle, to uradio predsjednik Obama?".

Voditelj ultrakonzervativnog radija Rush Limbaugh izjavio je za dnevni list Politico da dodjela Nobelove nagrade "u cjelosti otkriva ko je Barack Obama".

– S ovom nagradom, svjetske elite podstiču Obamu, mirovnjaka, da ne šalje svoje dodatne trupe u Afganistan, da ne djeluje protiv Irana i njegovog nuklearnog programa i ustraje u svojim namjerama da unakazi SAD, rekao je on.

Jedino je republikanski senator John McCain, nesrećni rival Obame na predsjedničkim izborima 2008. , čestitao je svom bivšem protivniku.