Međunarodna zajednica negoduje
0
NTC: Ubice Gadafija bit će procesuirane
Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e jadnici kako su samo glupi, sad ce i njih da koknu, PA NE TREBAJU IM VISE!!!1 a oni se slikavali sa gadafijem k\'o sa lovackim trofejem!!!! JADNO!!!
Ne branim Osamu Bin Ladena, ali i vojnicima koji su ubila Bin Ladena bi onda trebali pred sud... Upali su u kucu i ubili ga...
FOL. KO ZNA GDJE CE IH SAD POSLATI ili ce i oni zavrsit na tajnoj lokaciji
onaj se jos hvalio da ga je ubio eb,em mu sve mrtve i zive, treba ga oderat
TREBA IM ISTO URADIT STO SU I ONI GADAFIJU.
a ko će suditi amerikancima i ostalim saveznicima koji su počinili genocid na nacističkim švabama u 2. svj. ratu???
@expert Ma sta im to ima Gadafi \"pruzati\"! Pa nije to njegova licna,privatna zemlja! Prvo pokro od naroda pa im omda djelio kako on zeli i kako on hoce! Tako radi i nasi politicari!I niko se ne buni! Nisam u krajini nikad u zivotu bio( osim kad idem na more)! Hrvat nisam nego sam BOSANAC i HERCEGOVAC! Ako je tebi jedan diktatir simbol necega,to nesto govori o tebi! Garant je tebi bio cool i Pol Pot i Hitler i Musolini i Milosevic..... I sta im je to tolko dao?Pa nije Libija bila Svajcarska ili Dubai!Ispade isto kao de je Libija najbogatija i najrazvijenija drzava na svjetu! Pitaj Libijce jel im drago sto Gadafija vise nema!Mozda ce im biti gore u budocnosti ali to imaju oni u svojim rukama!A ne diktator!
neka uđe prvooptuženi tj štap iz gadafijeve guze a onda svi ostali
Pa nisu SAD bez razloga rekle: \"Be good or we\'ll bring democracy to your country\"!!!
ko che biti procesuiran? ovaj sho je rekao da ga je ubio vech \"procesuiran na ahiretu, tj mrtav je!
@ Hhh O tvojoj kompetenciji da zapocnes bilo kakvu vrstu razgovor, pogotovu o temi ovog tipa izlisno je i govoriti.Po akcentu se da primjetiti da si iz Krajine, Hrvat vjerovatno koji je pasivne krajeve zamijenio nekom zapadnom zemljom u potrazi za boljim zivotom, ili ti li tvoji roditelji pak svejedno je. Omalovazavas Bosance koji se vjekovima bore protiv zla i nepravde i u genima im je da razaznaju dobro od loseg. Ti si samo jedan obicni gastarbajcercic kojem su mediji u sluzbi propagiranja svjetskog zla, kolere 21. vijeka olicene u nato ubicama, cionistima, degenericima jenkijima i retardiranim britancima, isprali mozak. Jedna era se zavrsava, kapitalizam neminovno nestaje, kao pacijent 24 casa pred smrt bude zdraviji nego ikad u zivotu a onda umre, e tako je i sa ovim fasioidnim uredjenjem. Gadafi je simbol otpora globalistickim teznjama, simbol vodje jedne slobodarske zemlje koji je svom narodu pruzio ono sto niko nije u svijetu mogao dokuciti
* Deo zarade od prodaje nafte prebacivao se direktno na bankovne račune svih Libijaca. * Svaka porodilja je po rođenju deteta dobijala 5.000 dolara. * Onome ko nije mogao da nađe posao nakon završetka školovanja država je isplaćivala novac u vrednosti prosečne platu u njegovoj profesiji sve dok ne dobije posao. * Četrdeset vekni hleba koštalo je 0,15 dolara. * Gadafi je napravio najveći irigacioni sistem na svetu, poznat kao Velika veštačka reka, kako bi vodu dobili svi u pustinji. * Ako neko nije mogao da nađe obrazovnu ili medicinsku ustanovu koja mu je bila potrebna, vlada mu je plaćala da ode u inostranstvo, a pored novca za lečenje i obrazovanje, dobijao je i 2.300 dolara mesečno za smeštaj i iznajmljivanje kola.
*U Libiji nisu postojali računi za struju, ona je bila besplatna za sve građane *Krediti su bili beskamatni. *Među osnovnim ljudskim pravima u Libiji bilo je i to da svako ima kuću. * Svi tek venčani parovi od vlade su dobijali 50.000 dolara da kupe prvi stan. * Obrazovanje i lečenje bili su besplatni. * Ukoliko je Libijac hteo da postane farmer, dobijao je zemlju, kuću, opremu, seme i stoku da bi otpočeo posao. * Vlada je u kupovini automobila učestvovala s pola para. * Cena goriva u Libiji bila je 0,14 dolara za litar.
DOSTOJANSTVEN NACIN KAZNJAVANJA JE TREBAO POKAZATI DA SU ONI DRUGACIJI OD NJEGA!!!! DA SU ONI TI KOJI CE DONIJETI NESTO NOVO, BOLJE TOJ LIBIJI!!! A OVAKO SU POKAZALI SAMO DA SU GORI OD NJEGA, JOS SNIMALI, FUJJJJ OVAKO SU POKAZALI DA TAMO VLADA OPSTI HAOS!!! AKO SU SPOSOBNI I HOCE PROMJENE ONDA MORAJU DRZATI SITUACIJU POD KONTROLOM!!!
Zasto je morala kazna biti izvrsena dostojanstveno? Jel bio Gadafi dostojanstven kada je nevine ljude kokao i slao u zatvore? Hiljade ljudi su izgubile zivot u ratu zato sto Gadafi i njegova porodica nisu htjeli mirnim putem da sidzu sa vlasti!Hiljade nevinih ljudi! Po meni nije ZASLUZIO nista dostojanstveno! Pa ije bio nobelovac!!, Bio diktator! A tako se radi sa diktatorima!
Bosanci nisu ni primitivci ni slijepci!!!!! Niko ne brani Gadafija, ako je zasluzio smrtnu kaznu mogla je biti izvrsena DOSTOJANSTVENO, a ne onako primitivno kako jeste!!!! Svojim komentarima samo pokazujemo da razumijemo politiku onih koji stoje iza svega ovoga!!! RAZUMIJEMO NJIHOVU DVOLICNOST!!! A i ti ne moras biti tako PRIMITIVAN, pa u Bosni si nisi u Libiji :))))))))!!!!
e stvarno ima šuploglavaca i stoke na internetu pa ko brani Gadafija i ko kaže da je bio svetac radi se o libiskom narodu kome nikad nece bniti u \"demokratiji\" ko kad su bili pod \"gadafijevom\"cizmom i zažalice oni za Gadafijem al ce im biti kasno.