Svijet
0

Novi gradonačelnik Rima želi naoružati općinsku policiju

FENA
Novi gradonačelnik Rima Gianni Alemanno, koji je oduševio glavni grad jer je sigurnost bila tema tokom njegove kampanje, izjavio je u dva intervjua objavljena u srijedu kako želi naoružati općinske policajce.

On želi ponovno povesti raspravu o mogućnosti da gradski redari nose oružje, što je prethodni gradonačelnik odbacio, objavio je dnevni list Il Messaggero.

Policajci će imati pravo da odbiju nošenje oružje "pozivajući se na prigovor savjesti", precizirao je gradonačelnik koji je u srijedu započeo novu dužnost.

On također namjerava "od prefekta i ministarstva unutarnjih poslova zatražiti protjerivanje i udaljavanje stranaca koji su počinili delikte".

Alemanno je potvrdio kako je njegov cilj da protjera 20.000 stranaca koji su se ogriješili o zakon. On je u intervju za La Stampu ocijenio da ima 85 "nomadskih kampova koje treba raspustiti".

Rimljani treba da "vide kako se stvari mijenjaju", naglasio je on.

Član stranke Narod slobode Silvija Berlusconija, Gianni Alemanno je prije bio u postfašističkoj stranci MSI. On je uspio da oduševi rimsku općinu kojom je ljevica vladala 15 godina.