Šri Lanka
0

Novi bilans - 25 mrtvih u eksploziji municije

FENA
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
Od eksplozije tri kamiona natovarena eksplozivom unutar policijskog kompleksa na istoku Šri Lanke poginulo je, najmanje 25 osoba, saopćila je u petak vojska, ističući da je u pitanju nesrećan slučaj.

Eksplozija je odjeknula u Karajinadaru na oko 50 kilometara istočno od luke Batikaloa. Kamioni su bili parkirani oko policijske stanice unutar kompleksa.

"Konačan broj poginulih je 25, uključujući 16 policajaca i devet civila, uključujući i dva kineska državljanina", rekao je portparol vojske general-major Ubava Medawala.

Nešto ranije u petak je saopćeno da je poginulo 60 osoba i da su žrtve, uglavnom policajci. General nije saopćio detalje zašto je konačan broj poginulih smanjen za više od polovine.

Direktor bolnice u Batikaloi P. Murugananda rekao je da su najmanje 52 osobe povrijeđena.

"Policija je obavljala isporuku eksploziva kineskim poduzetnicima radi cestovnih radova, kad je došlo do nesreće", izjavio je ranije divizni general Ubaya Medawala.

"Eksplozija je nastala nesretnim slučajem. Municija je bila uskladištena u policijskoj stanici iz sigurnosnih razloga. Municija je eksplodirala u trenutku isporučivanja poduzetnicima", precizirao je on, prenose agencije.