Nema povrijeđenih
0

Nova eksplozija na pruzi u Rusiji

SRNA
Foto: AFP/News Team/File
Foto: AFP/News Team/File
Na pruzi u ruskom regionu Dagestan danas je odjeknula eksplozija, neposredno prije prolaska voza.

Ruska državna željeznička kompanija "Russian Railways" saopštila je da niko nije povrijeđen od eksplozije, koja se desila samo nekoliko dana nakon što je u napadu na putnički voz na sjeveru Rusije poginulo 25 ljudi, a povrijeđeno više od stotinu.

"Na pruzi je odjeknula eksplozija neposredno prije prolaska voza koji je išao iz mjesta Tjumen ka prijestonici Azerbejdžana Bakuu. Voz nije skrenuo sa putanje iako je vukao vagone oko 150 metara po oštećenim šinama", rekao je neimenovani lokalni zvaničnik.  

Saobraćaj na tom dijelu pruge je zaustavljen. 

"Na licu mjesta  nalaze se radnici željeznice, bezbjednosne snage i pripadnici Federalne službe bezbjednosti (FSB) te ambulantne službe", navodi se u saopštenju "Russian Railwaysa".

Krajem protekle sedmice zbog eksplozije luksuzni voz "Nevski ekspres" iskočio je iz šina na putu od Moskve prema Sankt Peterburgu. Od eksplozije bombe oštećen je i dio obližnjeg puta. 

U vozu je u trenutku ekspolozije bilo više od 650 putnika i najmanje 20 članova posade.
Ruski region Dagestan, čije ime u prevodu znači "planinska zemlja" i gdje živi mnoštvo etničkih grupa  pogođen je talasom nasilja koje se u posljednjih nekoliko godina proširilo iz susjedne Čečenije.