Zabio se u stub
128

Nizozemska policija u Groningenu uhapsila pijanog "Borisa Johnsona"

B. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U nedjelju navečer nizozemska policija bavila se prometnom nesrećom u kojoj se pijani vozač zabio u stup. Vozač se policiji nije želio identificirati pa su mu pretražili automobil u kojem su pronašli lažnu vozačku dozvolu.

Pokazalo se da je 35-godišnji vozač koristio lažnu vozačku dozvolu s fotografijom bivšeg britanskog premijera Borisa Johnsona. Na dokumentu stoji da je izdan 2019. godine i da vrijedi do 3000. godine.

Nizozemska policija je u nedjelju nešto iza ponoći obaviještena da se automobil zabio u stub u blizini mosta u gradu Groningenu na sjeveru zemlje. Na mjesu događaja je utvrđeno da u automobilu nema osoba, a vozač je stajao uz most.

Vozač se policiji nije htio identificirati te je odbio alkotest. Policija je uhapsila 35-godišnjaka i pretražila mu automobil. Unutra je policija pronašla lažnu vozačku dozvolu na ime Boris Johnson.

Ispostavilo se da je Ukrajinac na vozačkoj dozvoli imao fotografiju bivšeg britanskog premijera Borisa Johnsona i njegov datum rođenja. Ali policajci se nisu dali prevariti.

Policija nije mogla otkriti gdje je lažni dokument napravljen, no bivša ruska dopisnica nizozemske javne televizije NOS, Kysia Hekster , napisala je da se lažne vozačke dozvole u Ukrajini lako mogu kupiti u turističkim trgovinama.