Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Posto sam i ja u Njemackoj ne znam o cemu ti pricas. Prema AuslGB je zabranjeno vratiti azilante nazad u zaracenu domovinu! To sto su se dijelila rjesenja da se fino vrate svi odakel su dosli je sasvim normalna stvar!
Ja zivim u ovoj pokrajini i nisamm nista cuoo o ovome.
Tako to radi civiliziran svijet koji nema kompleksa kao Bošnje koje izbjeglice šalju chetnicima u Lukavicu na \'obradu\'
Ne zelim poreci te stvari koje si rekao ali ne zelim to jednostavno isto tako da ostavim. Jako puno porodica iz BiH su ostale u Njmeackoj i to na legalan nacin. Ja sam radio \"ehrenamtlich\" (oprostite ne znam kako se na bosanski kaze) i znam koliko su Nijemci pomagali Bosancima a i drugim. To sto su ljude istjeravali, za neke je to bilo i neophodno, jer se njihovo ponasanje vise nije moglo tolerisati.
Zar je rat u Armeniji? Od 1992. živim u Njemačkoj i nemam nikakvih papira. Sjećam se bosanske obitelji koju su doveli na sud (otac, majka, sin) zbog toga što su prešli granicu na crno, te ljude su tretirali kao zadnje kriminalce i to u jeku rata - 1992 godine. Sjećam se i Bosanaca koje su hapsili po Minhenu i slali nasilno u Bosnu - 1994 godine. Sjećam se i kako su protjerivali ljude - policija ti dođe na vrata u 5 ujutro i prati te do ulaza u avion. Sjećam se puno toga a i nakon 20 godina u Njemačkoj nemam nikakve papire. Sa prve sam linije fronta gdje se ginulo 4 godine i gadi mi se ovo vjerujte mi. Niko nije imao prema nijednom Bosancu milosti a čemu sada ova gluma? Zašto je njihovih 13 godina vrijednije od naših 20? Zašto se vraćaju ljudi u zemlju opustošenu ratom a ne vraćaju u onu u kojoj je nije bilo? Vraćali su i Srbe i Hrvate i Bošnjake pa se pitam zašto su Armeni nešto vrednije od nas?
po novom pravopisu su njemci postali nijemci - bezglasni :) eee je.be.m ti drzavu i ustavopravni poredak zajedno sa laHkim pravopisom
pa nek posalje kontenjer ili iznajmi kamion, i to se placa azilantima, bar su bosanske izbjeglice sve placeno dobili.