Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zemo bojim se da nisi shvatio text. Covjek opisuje kako je ga poslodavac odkazao na osnovu nekog starog ugovora koji je u pismenoj formi raskinut a da sve to nisu kadije uopste htjele da uvedu u sudsku presudu. Kako moze neko bez obavestenja da dostavlja sasvim drugu osobu na sud. Ja bih tuzio tu advokatsku kancelariju i trazio bih odstetu, jer koga salju na sud ta osoba mora da zna o cemu se radi tako da stranki nije ni potrebno da se o bilo cemu izjasnjava ako je vec advokat poslat na sud od strane advokatice. Zemljak tuzi advokata zbog prevare, oni ne smiju tako sta da rade nego moraju interese svog mandata da zastupaju.
Da je sve proslo kako si zamislio uzeo bi svoju platu, 150 sati na crno i puc`o bi se nogom u guzuve od srece. Ali nije klapalo pa se ti nasao bosti sa rogatim, a kako ja vidim obojica ste krimosi samo sto jedan placa malo vise poreza drzavi i normala ima vecu zastitu. Izvini ne bih da vrijedjam ali ono\" tjerao me\" je stvarno da covjek umre od smijeha. Kako te je tjerao pistoljem ili prijetio logorom ne kontam. Ti si ljudino vozio 300 sati i molim te navedi mi razlog zbog cega. Jarane ako ti treba prevodioc na sudu pa ne mozes ocekivati da budes nastavnik i da lupas 1 000 000 € mjesecno. Ho`sh, Ne`sh Bangladesh!!!!! Nego prva, druga pa sirok ti autobahn i pusti se kadija i zavrzlama!
Pa sta si ocekivo, zamisli jednog \'\'pakistanca\'\' u po Bosne koji se tuzi sa nekim bosanskim gazdom. Taj ce vjeruj dobiti novcanu pa kaznu batinanja i to sve na fiktivnom sudu a jos i nije osiguran. Tako da si ti jos i dobro proso.
OVO DA SE NEGDJE U ISLAMSKOJ DRYAVI BOGATOJ NAFTOM DESILO ODMA BI DJELAVALI AMERIKANCI I FRANCUZI DA SPASAVAJU CIVILE
ne on nije terorista on je zaboga Njemac, da je bio slucajno neki musliman evropa bi se digla na noge!!!!! Toliko o nasoj voljenoj evropi, poceli su da kopiraju ameriku, njihovi su luđaci a muslimani sta god da naprave su teroristi!!!!!
nastavak... Oni meni zavrsili radni odnos s´tim da mi shef plati odpremninu. Opet onaj yebeni ugovor niko nije niti pogledo. Dobio odpremninu Biro za zaposljavanje uzeo sebi 70% od sume jer nije naveden frist od suda tj ispada da sam bezuslovno istjeran iz firme bez odkaznog roka. Zovem advokaticu sto je bila na sudu, e onda ona nije zaduzena za mene nego neka druga ta druga nema pojma o cem se radi i savjetuje me da se obratim sudiji, sudija opet kaze nemamo mi nista sa tim za taj odkazni rok je kriva vasa advokatica i tako na kraju pojeo vuk magarca. Dva izgubljena sudska procesa 4 700 € sudskih troskova i obadva procesa se zasnivaju na radni ugovor kojeg sam u pismenoj formi zavrsio tj koji ne existira izmedju mene i Firme. Zvao sam Ambasadu, oni opet tvrde mi smo zaduzeni samo za izdavanja pasosa, nemas kome da se obratis. Da me barem murija uhvatila sa 300 sati za volanom platio bih kaznu nekih 1 500 i oduzimanje vozacke, a ovako sad placaj 4 700 sudskih troskova.
Najveca mraka. Ja sam tuzio sefa jer me tjerao da radim 300 sati mjesecno. Sve dokaze sabro izaso na sud. Sudija raspravlja se sa Sefom gdje ima dobar restoran. Samo sto sam prekino im pricu da se vratimo na moj slucaj, rece mi usred sudske sale da cu da visim ko lampa. Sledeci susret trajala sudska rasprava 45 sekundi, hoces odpremninu ili ne. Kakvu odpremninu vidis da mi spuco odkaz na osnovu nekog ugovora kojeg smo prije 8 mjeseci u pismenoj formi ga ponistili. Pobjegose svi iz sale. Dva dana kasnije dobio sam presudu, sve je napisao samo sto ne pase na prvoj stranici U IME NARODA inace trebo je napisat U IME PRIJATELJA. Angazovo neke advokate, zastupali su me dok nisam poplaco racune, kad sam poplaco nikad nema mog advokata u kancelariji i tako do sudske rasprave. Sudska rasprava dolazi osoba nikad je vidio u zivotu, bez prevodioca i pita mene o cemu se radi u mom slucaju i ona je navodno moj advokat. Zatrazio sam da mi vrate novac kojeg sam dao kancelariji oni meni ende
Vidis na sta su sve ti Nijemci sposobni.